Το καλοκαίρι του 2014, ο Δημήτρης Ιτούδης πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα για την προπονητική του καριέρα και βρέθηκε στο τιμόνι της CSKA Moscow. Λίγους μήνες αργότερα, κόντρα στην παλιά του ομάδα τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να πάρει πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ για το Final 4 της Μαδρίτης, όπου κατέλαβε την 3η θέση της διοργάνωσης.

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από ακριβώς 5 χρόνια (22/04/2015), η CSKA Moscow προκρίθηκε στο ΟΑΚΑ για το πρώτο Final 4 της καριέρας του Δημήτρη Ιτούδη ως head coach της “Ρωσικής Αρκούδας”. Οι Ρώσοι κατάφεραν να επικρατήσουν στο 4ο παιχνίδι της σειράς στην Αθήνα με 74-55 και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση. Καταλυτικός παράγοντας της νίκης αυτής ήταν ο Nando De Colo που σημείωσε 18 πόντους. Aπό κοντά επάξια στάθηκαν οι Andrei Kirilenko με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά και ο Kyle Hines με τον Sony Weems με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Από την μεριά του Παναθηναϊκού, ξεχώρισαν οι Νίκος Παππάς με 11 πόντους, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και James Gist που σκόραραν από 10 πόντους έκαστος, αλλά και ο εμβληματικός αρχηγός των “πρασίνων” Δημήτρης Διαμαντίδης που σημείωσε 9 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.

Ο coach Ιτούδης “πλήγωσε” την παλιά του “αγάπη” και βρέθηκε ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, που όμως έληξε άδοξα λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό στο Final 4 με 70-68. Ωστόσο, αυτή η ήττα αποτέλεσε και κίνητρο για τα επόμενα χρόνια για τον Έλληνα τεχνικό και την CSKA Moscow.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από την “θρυλική” πρόκριση της CSKA Moscow: