Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στο ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα κι έτσι απέκτησε μια ηρεμία. Αν και το παιχνίδι με την Μπασκόνια την Παρασκευή (23/11) είναι σοβαρό κριτήριο για την συνέχεια, καθώς οι «πράσινοι» έχουν ήδη τις ήττες από Μπάγερν και Ζάλγκιρις που είναι εκτός προγράμματος. Και ψάχνουν να τις καλύψουν. Σαφώς όμως έφυγε η μεγάλη πίεση. Η κακή εμφάνιση με την Εφές και η βαριά ήττα, ξεπεράστηκαν με τις νίκες με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, που αποτελεί αλεξικέραυνο για τον Παναθηναϊκό. Η Μπαρτσελόνα δεν τρομάζει, αλλά είναι Μπαρτσελόνα και έχει φέτος κάνει τα διπλά της. Και συνεπώς το ματς ήταν πονηρό και δύσκολο και ας είχε ο ΠΑΟ ένα προβάδισμα με την έδρα.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την φορά έπαιξε καλή άμυνα. Αλλά προβλημάτισε στην επίθεση και έχανε διαφορές και γι’ αυτό στο τέλος δεν άρεσε και αγχώθηκε. Στην επίθεση με τον Καλάθη να έχει 1/9σ. και να είναι πολύ χαμηλά και χωρίς τρίποντο η ομάδα είχε πρόβλημα. Η τριάδα ΠαππάΘανάσηΤόμας έφερε λύσεις όπως και με τον Ολυμπιακό κι έτσι ο ΠΑΟ πήρε την πρώτη του διαφορά στο διάστημα 6′-14′. Ο ΠΑΟ δέχθηκε 10π. σε ένα διάστημα που το 4-6 στο 6′ έγινε 23-12 στο 14′. Η Μπάρτσα χρειάστηκε 23′ για να σκοράρει για πρώτη φορά μακρυά με τρίποντο. Πάντως έμενε στο παιχνίδι με τον Σεραφέν και κοντά στην ρακέτα χτυπώντας τον Τόμας, που όμως ήταν πολύ καλός στην επίθεση. Το 42-32 έγινε 42-42 στο 25′ και το ματς άρχισε από την αρχή. Πήρε πάλι διαφορές και στην τέταρτη περίοδο με τον Μήτογλου στην αρχή, πήρε διψήφιες διαφορές αλλά πάλι αγχώθηκε στο τέλος και για ένα χαμένο λέι απ στο 39′ το ματς θα γινόταν θρίλερ. Σημαντικό ότι κέρδισε με κακό Καλάθη (2π.), όμως ο ΠΑΟ είχε 16 επιθετικά ριμπάουντς και συνολικά 42-30. Αν δεν είχε το 7/24τρ. θα είχε κερδίσει πιο εύκολα. Και μερικά από αυτά ήταν και τυχερά. Ενώ η Μπάρτσα είχε 3/15τρ!

Το παιχνίδι με την Μπασκόνια είναι πολύ σημαντικό στην συνέχεια. Και κριτήριο για πολλά. Ο Τόμας κορυφαίος (14π.). Ο Λάνγκφορντ καλός. Ο Λάσμε πολύ καλός. Ο Παπαπέτρου μέτριος. Ο Παππάς άστοχος (1/6σ.). Ο Γκιστ κακός (0/6δ.). Ο Βουγιούκας πάλεψε. Μέτριος ο Λεκαβίτσιους. Ο Λοτζέσκι θετικός. Ο Καλάθης 2π. (1/9σ.) και 12ασ., αλλά και 5 λάθη. Ο Θανάσης μόλις 6′. Ο Μήτογλου καλός και σε σημαντικό σημείο.