Λοιπόν πάρτε το χαμπάρι. Ο Μπλατ έγινε προπονητής ΝΒΑ, έγινε όσα βάλουμε και όσα φάμε και κανένα τρικάκι στην άμυνα. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό αυτό, καθώς άλλωστε όλη η Ευρωλίγκα έχει γίνει ΝΒΑ και όλοι… πυροβολάνε και όπου κάτσει η μπίλια. Δηλαδή στο ΣΕΦ έβαζες τα λεφτά σου κάπου; Σχολίαζα το ματς και λέω στο +15 του Ολυμπιακού πως θα γυρίσει η Εφές και μπορεί να κερδίσει. Στο +7 της Εφές στο 33′ λέω μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Τρελό ματς απλά. Το αποτέλεσμα μετράει όμως και αυτό έφερε τον Ολυμπιακό σε τροχιά τετράδας. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Η Εφές αυτοκτόνησε από +15 με την Ρεάλ στο 30′ την περασμένη εβδομάδα και έτσι είχε απόσταση δύο νικών με τον Ολυμπιακό. Αν κέρδιζε στο ΣΕΦ χτες θα πήγαινε στις τρεις τη διαφορά και με την ρεβάνς στην έδρα της, δηλαδή… καληνύχτα. Και ο Ολυμπιακός ήταν κοντά στο σενάριο αυτό στην 4η περίοδο. Τελικά κέρδισε και πλησίασε στην μια νίκη και μάλιστα έχει και από το πουθενά και μια καλή διαφορά για την ρεβάνς. Συνεπώς κυνηγά στα ίσα την Εφές για το πλεονέκτημα της έδρας και είναι αγκαζέ αν συνεχίσει έτσι για την 5η θέση για να αποφύγει τους πρώτους τρεις που δεν… πολυπαίζονται. Τι και αν αρέσει, τι και αν δεν αρέσει λοιπόν μια από τα αυτά…

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα με μια κοιμισμένη Εφές που θύμισε την σοφτ ομάδα. Μπήκε με τσαμπουκά και χωρίς τον Σπανούλη στην πεντάδα, έκπληξη η παρουσία στο «3» του Βεζένκοφ και βάζοντας την μπάλα στην ρακέτα με τον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη ήταν τρομερός. Προηγήθηκε με 25-8 στο 8′. Ο Αταμάν που είναι καλός κόουτς τους άλλαξε όλους σχεδόν. Και η Εφές άρχισε να ροκανίζει. Έκανε ένα 2-14 και το ματς έγινε ντέρμπι. Τρομερή 2η περίοδος, που από τα 0/4 είχε 6/9 (!) και έβαλε 34π. με 0 λάθη στο διάστημα αυτό. Ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε στο διάστημα αυτό. Στην συνέχεια αγχώθηκε και η Εφές είχε τον έλεγχο με τρομερούς ΜίσιτςΛάρκιν. Προηγήθηκε και με 7π. στο 32′ (66-73) και εκεί ήρθαν οι παλιές καραβάνες για την τελική αντεπίθεση. Σκληρή άμυνα, ένα τρίποντο Σπανούλη από καραμπόλα και ένα γρήγορο 8-0 και το ΣΕΦ πήρε φωτιά. Η Εφές κουράστηκε, έλλειπε και ο Μπομπουά και ο Ολυμπιακός έβγαλε πάθος, έπαιξε άμυνα και έφτανε πρώτος στην μπάλα παίρνοντας 18 επιθετικά ριμπάουντς! Η Εφές όπως στα πρώτα 8′ σκόραρε 8π., σκόραρε άλλους τόσους στα τελευταία 8′! Η ομάδα που ξεκινά καλύτερα και τελειώνει καλύτερα δεν χάνει ποτέ. Η Εφές άγγιξε ένα… μπαμ, αλλά το έχασε μέσα από τα χέρια της. Έχασε και 15 ριμπαόυντς. Ο Ολυμπιακός κρατά το αποτέλεσμα, προβληματίζεται για την τραγική 2η περίοδο, πρέπει να βρει διάρκεια και καλύτερη ισορροπία. Και έχει σκέψεις. Μαγικός Μιλουτίνοφ με 15π., 7/7δ., . Αλλά αν τραυματιστεί τι γίνεται; Ο ΛεΝτέι καθιερώνεται βασικά στο «4». Η περιφέρεια όταν δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός έχασε +15. Ψάχνεται και στο «3». Είναι θέματα αυτά αν θες να πας ψηλά.

Ο Μπλατ το άρχισε καλά, το έχασε μετά, αλλά δεν αγχώθηκε σαν ΝΒΑ και το τελείωσε καλά. Ο Γκος κακός με 2/9σ. Ο Τουπάν «κλειδί» και μαζί με τον Μιλουτίνοφ κορυφαίος, έχοντας 19π. με 4/6τρ. Ο Σπανούλης καλός. Ο Τίμα έπαιξε ελάχιστα. Ο Στρέλνιεκς μέτριος. Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε και μετά δεν έπαιξε ποτέ. Ο Μάντζαρης μόλις 3′. Ο Μπόγρης 10″. Συνεπώς με 8 παίκτες κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ο ΛεΝτέι καλός. Ο Παπανικολάου μέτριος. Ο Πρίντεζης θετικός.

Ο Ολυμπιακός θέλει μέχρι τις 4/1 να κερδίσει στην ουραγό Νταρουσάφακα και την Γκραν Κανάρια μέσα και να κάνει το 2/2 με ΠΑΟ μέσα και στην Μπαρτσελόνα. Και με 3/4 καλά είναι. Με 4/4 ξεκάθαρα πάει για πλεονέκτημα. Αν χάσει από Μπάρτσα και ΠΑΟ ψιλομπλέκει πάλι για τα καλά η τετράδα.