Ευρωλίγκα έχουμε μπροστά μας και την 21η αγωνιστική με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που όμως στοιχηματικά θέλουν προσοχή καθώς όπως έχουμε δει μέχρι τώρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχουμε δει αρκετές εκπλήξεις και οι διαφορές των ομάδων δεν είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχουν παγίδες και εμπόδια που πρέπει να αποφεύγουμε για να φτάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταμείο και να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας.

Το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις και πάμε να αναλύσουμε την καθεμιά ξεχωριστά και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας πληρώσει.

Χρονικά η πρώτη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ολυμπιακός. Η Ζενίτ βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας καθώς έχει μόνο 6 νίκες και 14 ήττες μέχρι τώρα. Είναι ομάδα μέτρια που παίζει καλύτερα εκτός έδρας καθώς αποβάλλει το άγχος και σουτάρει με καλύτερα ποσοστά από την περιφέρεια. Είναι γενικά μέτρια ομάδα με καλό προπονητή όμως, που αν την υποτιμήσεις μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Ο Ολυμπιακός μετά την κρυάδα από την ήττα στο ΣΕΦ από την Άλμπα Βερολίνου, σοβαρεύτηκε και ξέσπασε στην μέτρια Μπάγερν κερδίζοντας εύκολα, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας μάγος δεν είναι, αλλά θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο από όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ και να έχει τουλάχιστον ένα πλάνο στο παιχνίδι η ελληνική ομάδα. Πιστεύω πως αν είναι σοβαρός από την αρχή μπορεί να φύγει με τη νίκη από την πανέμορφη Αγιά Πετρούπολη. Με ρίσκο ποντάρω στο διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βαλένθια. Η ΤΣΣΚΑ παρά το ότι έχει πάρα πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς κορυφαίων παικτών της, βρίσκει λύσεις από τον πάγκο και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κερδίζει ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Η ρωσική ομάδα άλλαξε πολλά σε σχέση με πέρσι αλλά παραμένει δυνατή και βέβαια έχει υψηλούς στόχους. Έχει σκαμπανεβάσματα όμως και δεν είναι σταθερή, αν και έχει δικαιολογία τις πολλές απουσίες που έχει. Η Βαλένθια τον τελευταία μήνα κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις κάτι που την ανέβασε πολύ στην βαθμολογία καθώς είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα και βρισκόταν στην τελευταία θέση. Την προηγούμενη εβδομάδα στην διπλή αγωνιστική είχε δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ρωσία, αλλά γύρισε στην Ισπανία με δύο νίκες η μία μέσα στη Μόσχα επί της Κίμκι και η άλλη στην Αγία Πετρούπολή επί της Ζενίτ. Την υποτίμησαν οι Ρώσοι και το πληρώσανε. Τώρα η ΤΣΣΚΑ θα είναι υποψιασμένη και θα προσπαθήσει από νωρίς να επιβάλλει το δικό της ρυθμό. Πιστεύω θα κερδίσει η ΤΣΣΚΑ αλλά καλύτερο σημείο είναι το OVER 163 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ και τους αρέσει ο γρήγορος ρυθμός.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Μπάγερν είναι σε βαθιά κρίση καθώς η μία ήττα διαδέχεται την άλλη και υπάρχει μεγάλη γκρίνια στον γερμανικό σύλλογο. Δίκαια βρίσκεται στην τελευταία θέση καθώς παίζει χάλια και έκανε και ήττες με μεγάλες διαφορές. Επειγόντως ένα ευχέλαιο στην Μακάμπι του Σφαιρόπουλου γιατί κάθε βδομάδα βγαίνει εκτός και ένας παίκτης!!! Πραγματικά άτυχη σε αυτό τον τομέα με τον Έλληνα κόουτς να προσπαθεί να βγάλει κάθε εβδομάδα και νέο παίκτη «έκπληξη» για να βοηθήσει την ομάδα του. Αθλητική ομάδα η Μακάμπι, πολύ καλά δομημένη και δουλεμένη με εξαιρετική χημεία και καλές μονάδες. Σε φυσιολογικές συνθήκες η Μακάμπι θεωρώ πως θα κέρδιζε εύκολα. Όμως έχει αρκετές απουσίες και αυτό με κάνει λίγο διστακτικό. Βέβαια η Μπάγερν δεν παίζει καλά αλλά περιμένω αντίδραση. Με ρίσκο πάω με το διπλό της Μακάμπι.

Μπασκόνια-Κίμκι η επόμενη αναμέτρηση με την αλλοπρόσαλλη φέτος Μπασκόνια να κάνει κακή σεζόν αλλάζοντας ήδη προπονητή και έχοντας αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Οι Βάσκοι προσπαθούν μετά την έλευση του κόουτς Ιβάνοβιτς να κάνουν το κάτι παραπάνω αλλά έως τώρα δεν δείχνουν να μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Αγωνιστικά υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης και η μεγάλη βόμβα έσκασε την Κυριακή στο πρωτάθλημα Ισπανίας που κέρδισε στην Μαδρίτη την ισχυρή Ρεάλ. Η Κίμκι από την άλλη μεριά φέτος χτίστηκε για να πάει ψηλά, είναι ακριβή ομάδα με καλούς παίκτες αλλά δεν παίζει σταθερά και εξαρτάται πολύ από ένα παίκτη που είναι το βαρόμετρό της και είναι βέβαια ο Ρώσος γκαρντ Σβεντ. Κέρδισε και αυτή την Ρεάλ την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα και έδειξε πως στην καλή της ημέρα μπορεί να «χτυπήσει» οποιοδήποτε αντίπαλο. Εκτός έδρας είναι σοφτ και έχει πολλές αδυναμίες κυρίως στην άμυνα της. Ντέρμπι περιμένω με τις δύο ομάδες να σουτάρουν πολύ από το τρίποντο και στοιχηματικά αυτό θα μας απασχολήσει καθώς θα ποντάρω στο OVER 18 συνολικά εύστοχα τρίποντα.

Σήμερα το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα κλείνει με το παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η ισπανική ομάδα καθώς είναι ένα σκαλί τουλάχιστον πάνω από τον αντίπαλό της. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει τρομερό ρόστερ, πολύ ακριβό και με μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Στην Βαρκελώνη το γήπεδο κατηφορίζει για τους αντιπάλους, καθώς οι Καταλανοί πατάνε το πόδι στο γκάζι και ανεβάζουν ταχύτητα και σκορ. Ο Ερυθρός Αστέρας θα παλέψει όπως μας έχει συνηθίσει με την μαχητικότητα και την ενέργεια που βγάζει, αλλά δεν έχει το βάθος και την ποιότητα να κοντράρει στα ίσια την ανώτερη Μπαρτσελόνα. Άσος καλός και με διψήφια διαφορά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός ΝΙΚΗΤΗΣ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: OVER 163.5 συνολικοί πόντοι

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -3.5

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΚΙΜΚΙ: OVER 18.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαρτσελόνα -11.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: OVER 158.5 συνολικοί πόντοι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαρτσελόνα -6.5

 

Η πρόταση με ρίσκο αλλά που  ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ είναι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαρτσελόνα -18.5

 

Από ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 5.5 συνολικές ασίστ ο Αλεξέι Σβεντ της Κίμκι

 

ΥΓ 1. Πόσο φαίνεται το κενό που άφησε το «πολυεργαλείο» Σαντ Ρος στην ομάδα της ΑΕΚ. Από αυτόν ξεκινούσαν όλα και σε αυτόν τελειώνανε. Μάρκαρε τον καλύτερο παίκτη, οργάνωνε την ομάδα, κατέβαζε την μπάλα, σκόραρε, έπαιζε σχεδόν 40 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Αυτά τώρα δεν τα έχει η ΑΕΚ και η μία σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη. Το έχω ξαναπεί πως αν δεν παίξεις άμυνα αποτέλεσμα δεν έρχεται και η ομάδα της ΑΕΚ μόνο με τα μάτια μαρκάρει!!! Το χειρότερο είναι πως είδα και πολύ μουρμούρα μεταξύ κάποιων παικτών από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό δεν είναι καλό…

ΥΓ 2. Όλος ο κόσμος ασχολείται με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μόνο η ΕΟΚ σφυρίζει αδιάφορά και βέβαια είναι απούσα!!! Οι Μπακς βρίσκονται στο Παρίσι για τον αγώνα που θα δώσουν επί ευρωπαϊκού εδάφους και στην Γαλλία γίνεται ένας χαμός με τον Γιάννη. Τα social media κορυφαίων ομάδων έχουν πάρει φωτιά λόγω Γιάννη αλλά εδώ στην ΕΟΚ επαναλαμβάνω βρίσκονται στο δικό τους συννεφάκι. Τι τραγικό να έχεις τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στην ομάδα σου, στην χώρα σου και να μην τον στηρίζεις…. αστεία πράγματα δυστυχώς.

ΥΓ 3. Το έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα πως μπορεί ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και κάποιοι να νομίζανε πως «καθαρίσανε» για φέτος, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουν και αυτό το Σαββατοκύριακο βλέπω να έχουμε και άλλους συγκάτοικους στον πάτο της βαθμολογίας και μετά σφίγγουν τα γάλατα όπως λένε και στο χωριό μου… το καταλάβατε παικταράδες μου???

ΥΓ 4.  Με εκνευρίζει ταμάλα να βγαίνει προπονητής οποιασδήποτε επαγγελματικής ομάδας και να λέει μετά από ήττα «ήμασταν σοφτ στην αρχή και στην ουσία εκεί κρίθηκε το παιχνίδι». Καλά ρε κόουτς εσύ τι προετοιμασία έκανες για το παιχνίδι αυτό? Πως το σχεδίασες και βγήκες σοφτ? Δηλαδή με απλά λόγια μας λες πήγαμε για τουρισμό και ότι βγει και δεν μας βγήκε. Αστείες δικαιολογίες!!!

ΥΓ 5. “ Το να διαμαρτύρεσαι για το σκοτάδι που συναντάς γύρω σου, δεν αλλάζει τίποτε απολύτως. Αντιθέτως αυτή η συνεχής γκρίνια το βαθαίνει και το αυξάνει. Το ζητούμενο δεν είναι να κλαις για το σκοτάδι αλλά να εργάζεσαι για το φως ”  π. Λίβυος Παπαδόπουλος

 

ALEX