Αργό τέμπο με τις άμυνες να παίζουν τον πρώτο ρόλο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η Χίμκι έπαιζε καλύτερα (πιο ομαδικά κυρίως) όταν ο Σβεντ πήγαινε στον πάγκο, παρά το γεγονός πως ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Απ΄την άλλη μεριά η Ζενίτ έπαιρνε σκορ από πολλούς παικτες, με τον Γουίλ Τόμας να είναι ο κορυφαίος στο πρώτο μέρος, με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζενίτ πήρε διαφορά ως και 16 πόντους, με τον Σβεντ από εκεί και έπειτα να αναλαμβάνει δράση και να την κατεβάζει άμεσα στους 3, σκοράροντας ασταμάτητα, χωρίς όμως να δίνει πάσα…ούτε από το δεξί στο αριστερό χέρι. Η ομάδα του Πλάθα ήλεγξε τα ριμπάουντ, οδήγησε τον Σβεντ σε πολλά λάθη και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στη Μόσχα, 83-81, βάζοντας παράλληλα σε μπελάδες την αντίπαλο της, όσον αφορά την 8άδα. Κορυφαίος αλλά και μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Σβεντ (30π, 6ασ, 7λ, 4/12 τρ.) ακολούθησε ο Τίμα με 17 (2/4 δ., 4/10 τρ.). Για τους νικητές οι Ποντίνκα και Τόμας έκαν τα πάντα για την ομάδα τους με 12 και 20 πόντους αντίστοιχα και 8 ριμπάουντ έκαστος. Πολύ καλός και ο Χόλινς με 15.

To ματς:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Σβεντ έκανε όλη την δουλειά για την ομάδα του σε εκτέλεση και δημιουργία, με τον Μπούκερ να βοηθάει και αυτός. Οι άμυνες ήταν σκληρές και δεν άνοιγαν εύκολα, με την ομάδα του Πλάθα να προσπαθεί να μην αφήσει την Χίμκι να βρει ρυθμό. Αρκετά άστοχες και οι δύο ομάδες, με την περίοδο να κλείνει στο 15-16 για την Ζενίτ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μικρή υπεροχή οδηγώντας το σκορ βάζοντας δύσκολα στους Μοσχοβίτες κυρίως μέσα από την καλή τους άμυνα. Έτρεξαν ένα μικρό επί μέρους σκορ 9-16 αλλά κυρίως δεν άφηναν τους περιφερειακούς να…πάρουν ανάσα με τρομερή πίεση. Ο Σβεντ πάλευε μόνος του (12π, 2ρ, 2ας) όμως πήγε στον πάγκο για ξεκούραση με τους υπόλοιπους να αναλαμβάνουν δράση, τρέχοντας ένα σερί 8-0, ισοφαρίζοντας το σκορ (32-32). Η Χίμκι στην συνέχεια έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα και την πάσα στο ζωγραφιστό, περιορίζοντας σημαντικά την ομάδα του Πλάθα, η οποία σκόραρε μόλις 4 πόντους στα τελευταία 3 λεπτά του ημιχρόνου, που έριξε αυλαία με την ομάδα του Κουρτινάιτις να προηγείται με 37-36.

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με ένα επί μέρους σκορ 4-10 πήραν και πάλι το προβάδισμα με υψηλά ποσοστά ευστοχίας μέσα στην ρακέτα. Μετά το τάιμ-άουτ του Κουρτινάιτις δεν άλλαξε τίποτα για την ομάδα του, αντιθέτως η Ζενίτ ανέβασε το επί μέρους σκορ στο 9-18, παίρνοντας παράλληλα διψήφια διαφορά. Στην συνέχεια η διπλή και τριπλή (πολλές φορές) άμυνα πάνω στον Σβεντ είχε αποτέλεσμα, αφού ο Ρώσος έκανε πολλά λάθη (6) και ας ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του. Έτσι, η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +13, 61-48.

Η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο στο ξεκίνημα του τελευταίου μέρους, με την Ζενίτ να πηγαίνει στο +16, αλλά η Χίμκι την κατέβασε γρήγορα αρχικά στους 11 και εν συνεχεία στους 3, με επί μέρους σκορ 16-6, με τον Σβεντ να σοβαρεύεται και να σκοράρει ακατάπαυστα. Παράλληλα είχαν κλείσει διαδρόμους στο ζωγραφιστό και δεν άφηναν τη μπάλα σε καμία περίπτωση να ακουμπήσει στον ψηλό, περιορίζοντας αρκετά την περιφέρεια του Πλάθα. Ένα μικρό σερί της ομάδας του Ισπανού όμως στην συνέχεια, έδωσε και πάλι…μαξιλαράκι ασφαλείας, με την διαφορά να πηγαίνει και πάλι στο +7, ελέγχοντας παράλληλα τα ριμπάουντ έχοντας 12 επιθετικά ως εκείνο το σημείο! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν…τα ίδια μέχρι το τέλος και γνώρισαν τελικά την ήττα, 81-83 η οποία τους απομακρύνει από την πρόκριση στα πλέι-οφ. 

Τα δεκάλεπτα:15-16, 22-20, 11-25, 33-22

Δείτε αναλυτικά όλα τα στατιστικά εδώ