Mετά από μια δεκαετία σχεδόν στη Μόσχα και τον πάγκο της τοπικής CSKA, o Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε -με κάθε επισημότητα πια- την τεχνική ηγεσία της Fenerbahce, η οποία μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε λύσει την κοινή της συνεργασία με τον Sasha Djorjevic.

Ουσιαστικά, έπειτα από μια τραγική σεζόν στην EuroLeague, η ομάδα της Πόλης ανακτά ξανά τα πάνω της με την απόκτηση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος από μεριάς του αποτελεί εγγύηση για το άμεσο μέλλον του οργανισμού σε Τουρκία και Ευρώπη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο πάλαι ποτέ βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό έχει έτσι τη δυνατότητα να γυρίσει ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Τουρκία, όπου είχε αναλάβει τη Banvit έπειτα από το πέρας του από το «τριφύλλι».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε τριετή συμφωνία με τον έμπειρο προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έχει δύο πρωταθλήματα στην EuroLeague στην καριέρα του, ήρθε η αντρική ομάδα μπάσκετ της Fenerbahçe Beko για τη θέση του προπονητή.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης;

Γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1970 στα Τρίκαλα, ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα U-18 του Ζάγκρεμπ μεταξύ 1990-1992. Στη συνέχεια, ο Ιτούδης εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Α-Ομάδα του Ζάγκρεμπ την περίοδο 1992-95 και ως βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ το 1995-96 και στον Πανιώνιο το 1996-97.

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος ήταν πρώτος στον Φίλιππο μεταξύ 1997-99 και ήταν επικεφαλής της ομάδας ΜΕΝΤ το 1999, ξεκίνησε την 13χρονη περιπέτειά του στον Παναθηναϊκό το 1999. Ο Ιτούδης, ο οποίος ήταν βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος συγκαταλέγεται στους θρύλους του συλλόγου μας την περίοδο 1999-2012 και ήταν μέλος της ομάδας που σημείωσε ιστορικές επιτυχίες, ιδίως πέντε πρωταθλήματα EuroLeague, έφυγε από την ελληνική ομάδα το καλοκαίρι του 2012.

Ο Ιτούδης, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας τη σεζόν 2013-14 και είχε προπονητική εμπειρία με την Μπάνβιτ, ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο των 30 αγώνων Basketball Super League με 28 νίκεςκαι κατάφερε να παίξει στα ημιτελικά στο πλέι οφ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος έφυγε από τη Μπάνβιτ το καλοκαίρι του 2014, πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την ισχυρή εκπρόσωπο της Ρωσίας στην EuroLeague. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ιτούδης ηγήθηκε των δύο τίτλων EuroLeague, έξι τίτλους VTB League και έξι τίτλους ρωσικού πρωταθλήματος που κέρδισε η ομάδα του και τιμήθηκε με το βραβείο «Alexander Gomelskiy Coach of the Year» στην EuroLeague το 2016 και το 2019. Ο επιτυχημένος προπονητής μας έχει επίσης αναδειχθεί πέντε φορές ο προπονητής της χρονιάς στο VTB. Στην ΤΣΣΚΑ, ο Δημήτρης Ιτούδης προπόνησε 522 επίσημους αγώνες και πέτυχε 420 νίκες σε αυτούς τους αγώνες.

Ο Δημήτρης Ιτούδης θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές που άφησε το στίγμα του στην τελευταία εποχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο έμπειρος προπονητής μας είναι και επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

Ευχόμαστε αυτή η συμφωνία να είναι επωφελής για τον Σύλλογό μας και τον Δημήτρη Ιτούδη και ευχόμαστε στον προπονητή μας να έχει νικηφόρες σεζόν με την κίτρινη και μπλε φανέλα».