Ξεκινάμε με το αυτονόητο.

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες

Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κι ίσοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία·
γενναίοι* οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

Εθνική Ελλάδας

 

Δεν είχαμε ποτέ λοιπόν ένα 4αρι να σουτάρει απ’ έξω ή ένα πεντάρι να σουτάρει, δεν είχαμε και ένα πεντάρι ακόμα ούτως ή άλλως.

Γιατί; Στηρίξαμε τον αθλητή Μήτογλου.

Τον αθλητή που πιάστηκε ντοπέ, ή καλύτερα τον εξαπάτησαν σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Κουγια αν και δεν υπάρχει ακόμα απόφαση δικαστική για αυτό, δώσαμε χρόνο συμμετοχής μετά από 16 μήνες αποχής του στην Εθνική ομάδα.

Ζήτησε συγνώμη είπαμε και είπε:

«Δεν έκλεψα, δεν βίασα, δεν σκότωσα, έκανα ένα λάθος και το πλήρωσα».

Απόφαση της ΕΟΚ, του προπονητή και όλων στα media που τον υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες. Ίσως να είναι και η μοναδική περίπτωση αθλητή που πιάστηκε ντοπέ είτε το γνώριζε είτε όχι, αυτό θα αποδειχθεί δικαστικά και επιστρέφει τόσο δυναμικά πίσω.

Το θέμα είναι μετά από τέτοιο λάθος του δίνουμε θέση στην Εθνική ομάδα. Δεν έχω ξαναδεί καλύτερη δεύτερη ευκαιρία.

Ντίνος Μήτογλου

 

Πίσω στο αγωνιστικό των ημερών του τραυματισμού.

«Παρά τα αποτελέσματα, στην κλινική εξέταση ο παίκτης δεν πονούσε ιδιαίτερα και έκανε όλες τις ασκήσεις κανονικά. Με τους φυσιοθεραπευτές αποφασίσαμε να του κάνουμε μια επίδεση ακινητοποίησης, όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. Του εξήγησα το ρίσκο που μπορεί να πάρει για να παίξει εφόσον δεν πονάει, το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να μην εκθέσει τον εαυτό του σε αυτό το ρίσκο και κάνει κάποια υποτροπή».

Δεν φτάνει που ο Έλληνας φόργουορντ τραυματίστηκε (σ.σ. ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δαχτύλου στο αριστερό χέρι) και θα χάσει το Μουντομπάσκετ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπορεί καν να τον αντικαταστήσει.

Κι αυτό διότι οι ομάδες της διοργάνωσης είχαν δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο ως και 24 ώρες πριν την έναρξη (δηλαδή μέχρι τις 11:00 της Πέμπτης, 24 Αυγούστου).

Η FIBA στα καλύτερα της. Δεν μας φτάνανε οι διαιτητές έχουμε και τους απαρχαιωμένους κανονισμούς.

Μερικές ακόμα σκόρπιες σκέψεις:

Να θυμίσουμε οτι ο Ζήσης με καταγμα ζυγωματικού έμεινε εκεί. Όπως και ο Porzingis.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

 

 

Ο Μήτογλου: Μάλιστα παρά τον πόνο που ένιωσε όχι μόνο έβγαλε την προπόνηση κανονικά, αλλά έκανε και την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Αλλά μετά με τον γιατρό του Παναθηναϊκού να αποφασίζουν ότι δεν θα ρισκάρει.

Εντυπωσιακό ότι απουσιάζουν από τα media φωτογραφίες του Ντίνου την επόμενη του τραυματισμού που έκανε προπόνηση και φυσικά φωτογραφίες με το νάρθηκα (είτε τα χέρια πίσω από την πλάτη θα δουμε φωτογραφίες είτε… Ας αφήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας).

 

Πηγή φώτο: sportal

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά η τρίτη που η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα επαιζε από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια ενός μεγάλου Τουρνουά με ενδεκάδα και όχι με δωδεκάδα. Το ίδιο συνέβη στο EuroBasket του 1989 στο Ζάγκρεμπ, μετά την ένσταση των Γάλλων για τη συμμετοχή του Τζον Κόρφα και στο ΕuroBasket του 1999 στη Ντιζόν με τον τραυματισμό του Φραγκίσκου Αλβέρτη, την τελευταία στιγμή.

Τότε μάλιστα χάναμε τους παίκτες λες και είχαμε βαλθεί να παρουσιάσουμε την μπασκετική εκδοχή του θρίλερ “Ten Little Niggers” της Αγκάθα Κρίστι: Σιούτης, Λιαδέλης, Αλβέρτης, Οικονόμου, Ρεντζιάς…

Μερικές περιπτώσεις που γράψαμε πρώτοι αθλητων μπασκετ με ντοπινγκ

Να θυμίσουμε τους απόντες, όχι όσοι δεν ήθελαν να έρθουν αλλά και όσοι δεν μπορούσαν αλλά και όσους δεν σκέφτηκε να καλέσει ο κόουτς Ιτούδης.

Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Να μην ξεχνάμε ο τέταρτος στα κλεψίματα στο Ελληνικό πρωτάθλημα Τολιόπουλος κόπηκε, αλλά και άλλοι όπως οι ψηλοί Κακλαμανακης, Γόντικας κτλ.

Αν κάποιος με ρώταγε, που δεν με ρωτάει, η ΕΟΚ πιστεύω πλήρωσε την επιλογή Ιτουδη, δεν τον πιστεψε ο κοσμος, δεν τον πιστεψαν μαλλον οι αθλήτες (εγώ μια αγκαλιά δεν είδα μαζί του) και φυσικά και ούτε και ο πρόεδρος του ΠΑΟ, που καταλόγισε πολλά σε Ιτούδη και στον μανατζερ Νίκο Σπανό.