Κάθε πράγμα στον κόσμο, ευτυχώς ή δυστυχώς, έχει το δικό του τέλος. Και το αντίστοιχο στις σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Σάσα Βεζένκοβ έλαβε χώρα οριστικά και αμετάκλητα πριν από μερικές ώρες, όταν ο MVP της φετινής Ευρωλίγκα πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο ΝΒΑ και τους Sacramento Kings.

Οι ερυθρόλευκοι όμως, που ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μετά Βεζένκοβ εποχή τους κυνηγώντας τον Nikola Mirotic και κρατώντας τον Alec Peters, δε θα βγουν ολότελα ζημιωμένοι από την εν λόγω εξέλιξη.

Για την ακρίβεια, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποκτάει από το ΝΒΑ out του Βεζένκοβ 1.5 εκ. ευρώ, τα οποία μπορούν φυσικά να εκμεταλλευτούν προκειμένου να καλύψουν το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω της η εξέλιξη με τον ικανότατο φόργουορντ.

Ταυτόχρονα δε, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που ο Βεζένκοβ επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια δεν θα έχει τα δικαιώματα του αθλητή, ο οποίος θα έχει το ελεύθερο σε ένα αντίστοιχο συμβόλαιο να διαλέξει την ομάδα που εκείνος θέλει να αγωνιστεί δίχως παρεμβάσεις.