Ο Έλληνας φόργουορντ που μεγάλωσε μέσα στην οικογένεια του Εργοτέλη και πλέον έβαλε το όνομα του στην ιστορία του Ολυμπιακού δικαιώνοντας τις προβλέψεις που τον συνόδευαν από παιδική ηλικία και συγκεκριμένα από τον «αιώνιο» πρόεδρο της Κρητικής ομάδας,  τον Βαγγέλη Γιαννουλάκη.

Στον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Alba Berlin και την άνετη νίκη των «ερυθρόλευκων» 60-93 ο Γιώργος Μπαρτζώκας «έριξε» στο παρκέ τον Βενιαμίν Αμπόσι.

Ο Βενιαμίν Αμπόσι (17 χρονών, 2.04) έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών και 24 ημερών κάτι που τον έκανε το νεαρότερο παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού σε αγώνα της EuroLeague. Ο έφηβος περιφερειακό αγωνίστηκε 01:26 και δεν κατέγραψε κάποιο στατιστικό.

 

Εργοτέλης και Αμπόσι: Μια σχέση αγάπης.

Με ύψος 1μ97 αγωνίζεται στη θέση “3” με προοπτική να πάρει κι άλλο ύψος. O Aμπόσι που έχει πατέρα από την Αφρική και μητέρα από το Ηράκλειο, έχει στενούς δεσμούς με τον Εργοτέλη και δεν είναι τυχαίο πως από πολύ μικρή ηλικία γράφτηκε στα τμήματα υποδομής των “κιτρινόμαυρων”.

Συγκεκριμένα ο  θείος του, αδερφός της μητέρας του, είναι ο φυσικοθεραπευτής (επί χρόνια) του ποδοσφαιρικού τμήματος (και όχι μόνο) Κώστας Παπουτσάκης οπότε αποτέλεσε και τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον μυήσει στον αθλητισμό και να τον εντάξει στους κόλπους του Εργοτέλη.

Το ταλέντο του ξεχείλιζε και μόλις μπήκε στην εφηβεία, ξεκίνησαν να φτάνουν στα γραφεία του Εργοτέλη οι κλήσεις από τα εθνικά κλιμάκια. Με την Εθνική Παίδων κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και με την πρόοδο που παρουσιάζει δικαιώνει και τον αιώνιο πρόεδρο του Εργοτέλη Βαγγέλη Γιαννουλάκη που ανέκαθεν έλεγε πως αυτό το παιδί μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και από την…. μπασκετική Κρήτη να φτάσει να κατακτήσει τα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός τον τσάκωσε το 2020 και μετά από επίσημη πρόταση στον Εργοτέλη, τον ενέταξε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του όπου πλέον χρόνο με τον χρόνο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή προς το πρόσωπο του με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου για την Ευρωλίγκα.

Επίσης στο παιχνίδι με την Καρδίτσα εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό (νίκη 75-89) έκανε ντεμπούτο στην Basket League στα 56:00 στην 4η περίοδο

Παράλληλα είναι μέλος της εφηβικής ομάδας των ερυθρολεύκων και μάλιστα το περασμένο Σάββατο έπαιξε στο τουρνουάRising Starsκόντρα στον Προμηθέα. Είχε 23 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής, ενώ συνολικά στο τουρνουά που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ έχει 10.8 πόντους και 6.5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο 17χρονος, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3» μετακόμισε στην Αθήνα από τα 15 του χρόνια και παρά το νεαρό της ηλικίας του όλοι έχουν να λένε για ένα παιδί ταπεινό, που διατηρεί χαμηλούς τόνους και ο οποίος δεν έχει… “στραβωθεί” ούτε από τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε από την προσοχή που έχει προς τα πάνω του.

Και με την πρόοδο που παρουσιάζει δικαιώνει και τον αιώνιο πρόεδρο του Εργοτέλη Βαγγέλη Γιαννουλάκη που ανέκαθεν έλεγε πως αυτό το παιδί μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και από την…. μπασκετική Κρήτη να φτάσει να κατακτήσει τα γήπεδα του ΝΒΑ.

 

Πηγή: athleticradio.gr