Αν και οι αριθμοί δεν έχουν πάντα την απόλυτη σημασία, ο Κώστας Σλούκας μόλις στο 12ο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού κατάφερε να γράψει μια χρυσή επίδοση στην έτσι και αλλιώς πλούσια καριέρα του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού βίωσε κόντρα στην Βιλερμπάν το βράδυ της Πέμπτης (14/12) για την 14η αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του αναφορικά με τις τελικές πάσες, με τον άλλοτε γκαρντ της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων να φτιάχνει τα 12 από τα 24 καλάθια των συμπαικτών του δίνοντας συνέχεια σε μια άκρως ενδιαφέρουσα δημιουργικά χρονιά για τον ίδιο κατά την οποία μετράει ήδη 68 ασίστ (5.7 ασίστ κατά μέσο όρο δηλαδή) σε 26 περίπου λεπτά συμμετοχής ανά βραδιά.

Μέχρι πρότινος στην καριέρα του δεν είχε αγγίξει ποτέ τον αριθμό 12 έχοντας “κολλήσει” σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις στις 11 τελικές πάσες -με τις 4 εξ αυτών να λαμβάνουν χώρα με τα χρώματα του Ολυμπιακού κατά την επιστροφή του στο ΣΕΦ από το 2020. Οι υπόλοιπες 4 έγιναν όταν αγωνιζόταν στην Πόλη με την Φενέρμπαχτσε.