Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε μια εβδομάδα για την επανέναρξη της Basket League. Βλέπετε προηγήθηκε το Final 8 αλλά ακολουθούν και τα επερχόμενα Παράθυρα της Εθνικής Ελλάδας. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως μας δίνεται χρόνος για περαιτέρω ανάλυση των ομάδων της κατηγορίας τη δεδομένη στιγμή.

Στο μικροσκόπιο μου αυτή τη φορά βρίσκεται ο Απόλλων Πάτρας ο οποίος τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στη πιο δύσκολη και συνάμα κρίσιμη καμπή της σεζόν. Μιλώντας με αριθμούς, η ομάδα της Περιβόλας βρίσκεται στη προτελευταία θέση με ρεκόρ 3 νίκες και 13 ήττες ενώ στο δεύτερο γύρο αγνοεί ακόμη τη νίκη εκτός προγράμματος που εξηγήσαμε σε προηγούμενο κείμενο. Μετά τη διακοπή, ο Απόλλωνας δίνει ματς ζωής και θανάτου. Θα αντιμετωπίσει το Λαύριο εκτός έδρας ενώ στην αμέσως επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Ιωνικό.

Οι δύο αυτές αναμετρήσεις εν πολλοίς θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας στη κατηγορία αφού σε ενδεχόμενα στραβοπατήματα οι πιθανότητες παραμονής δεν είναι με το μέρος της. Οι εντός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, Προμηθέα και οι εκτός με Παναθηναικό και Κολοσσό συγκεντρώνουν υψηλή δυσκολία αναφορικά με την επίτευξη νίκης.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο σύλλογος εξακολουθεί να αναζητά παίκτη με όπλο το επιθετικό του παιχνίδι καθώς κακά τα ψέμματα αρκετές μεταγραφές Αμερικανών παικτών φέτος δεν είχαν μεγάλη επιτυχία. Οι κρούσεις ασφαλώς συνεχίζονται αλλά δεν έχουν θετική έκβαση.

Και εξηγούμε. Η ομάδα της Περιβόλας προσπάθησαν να φέρουν πίσω τους Orlando Coleman και Γιώργο Τσαλμπούρη και αν για το δεύτερο κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο αφού ο ίδιος θέλει να μείνει στην Ευρώπη και κυρίως στην Ισπανία, για το πρώτο τα πράγματα φαίνονταν ευοίωνα για την επιστροφή αλλά το κασέ του ήταν αρκετά υψηλό για να το ματσάρουν οι Αχαιοί. Αναμφίβολα, το κενό του Ryan Taylor στην αρχή της χρονιάς δεν έχει ακόμη αναπληρωθεί ακόμα και μετά τον ερχομό του Verge.

Εν κατακλείδι, οι Αχαιοί βρίσκονται σε μια κατάσταση do or die και μετά το τέλος της διακοπής θα ξεκαθαρίσουν πολλά για το μέλλον της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία σύμφωνα πάντα με τα αποτελεσματά της.

Το πρόγραμμα της ομάδας μέχρι το τέλος:

Λαύριο-Απόλλων Πάτρας

Απόλλων Πάτρας-Ιωνικός

Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας

Απόλλων Πάτρας-Προμηθέας

Παναθηναικός-Απόλλων Πάτρας

Απόλλων Πάτρας-ΠΑΟΚ