Ο Απόλλων Πατρών μπορεί να ξεκίνησε προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ρόστερ της ομάδας είναι ολοκληρωμένο, διότι αναμένονται ορισμένες διορθωτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα οι Αχαιοί ετοιμάζονται να κλείσουν τον Βασίλη Μουράτο (1997, 1,93μ), ο οποίος βρέθηκε στην προετοιμασία της Olimpia Milano, ενώ και το Μαρούσι είχε κοιτάξει τις προηγούμενες μέρες την περίπτωσή του. Ο 26χρονος διεθνής άσος (τόσο με τις Μικρές Εθνικές Ομάδες όσο και με την Ανδρών) αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στον Προμηθέα Πατρών και αρίθμησε 6,4 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ στην Basket League, την στιγμή που στο EuroCup είχε απολογισμό 3,4 πόντων και 1,8 τελικών πασών.

Η ομάδα στην οποία ο Μουράτος έκανε το δικό του ξεπέταγμα ήταν αναμφίβολα το Λαύριο, στο οποίο και αγωνίστηκε μία τριετία, κατακτώντας την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος το 2021 και παίζοντας στο BCL την χρονιά 2021-22. Μάλιστα ο έμπειρος περιφερειακός είχε ηγετικό ρόλο στον οργανισμό της Ανατολικής Αττικής, (10,3 πόντοι, 5,8 ασίστ το 2020-21, 11,3 πόντοι, 6,2 ασίστ το 2021-22), ενώ παλιότερα είχε φορέσει την φανέλα κι άλλων ομάδων της Basket League όπως το Περιστέρι και ο Ήφαιστος Λήμνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ήταν στον Ολυμπιακό, την στιγμή που έχει δοθεί και μία χρονιά δανεικός στο Ψυχικό.

Από εκεί κι έπειτα ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλες αλλαγές στο μέτωπο των “μελανόλευκων”, οι οποίες θα αφορούν και το μέτωπο των αποχωρήσεων. Για την ακρίβεια οι Jeremy Sheppard (1997, 1,85μ) και Delaney Blaylock (1997, 1,96μ) δεν έχουν αφήσει προς το παρόν ικανοποιημένο τον Νίκο Βετούλα, επομένως το μέλλον τους στην ομάδα μόνο βέβαιο δεν είναι ειδικά εάν δεν ανεβάσουν στροφές στις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια που έπονται. Τέλος δεν αποκλείεται η προσθήκη ακόμη ενός ξένου αθλητή (πιθανώς στην θέση “4”), με τις εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα να αναμένονται τις επόμενες μέρες.