Προπονητής που πήγαινε κι ερχόταν, βασικά στελέχη που αποχωρούσαν, παράγοντες που παραιτήθηκαν χωρίς ουσιαστική εξήγηση, σε μια ομάδα που οι πληρωμές ήταν πάντα στην ώρα τους. Σοβαρά τώρα; Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Ο Ιωνικός υποβιβάστηκε, δηλαδή, στον αγώνα της Καρδίτσας; Τυπικά, ναι! Αυτό μπορεί να το επικαλεστεί όποιος θέλει να σταθεί στα δεδομένα. Είναι, όμως, η αλήθεια; Έτσι είναι αν έτσι θέλετε. Όμως ο Ιωνικός μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και μελέτης σε ό,τι αφορά στην πορεία του στην Basket League ενώ ειδικά για τη φετινή σεζόν, το τελευταίο που μπορεί να τον απασχολήσει είναι η διαιτησία στον αγώνα με την Καρδίτσα.

Πολύ απλά ο Ιωνικός θα μπορούσε να μην παίξει την παραμονή του σε αυτό τον αγώνα αλλά να την έχει εξασφαλίσει. Με όλο το σεβασμό στους παίκτες που έμειναν και πάλεψαν, στον εκπληκτικό Μπαρτ (του ενός αγώνα) ή στον Χένρι που έπαιζε κουτσαίνοντας, αυτή είναι η αλήθεια. Ότι κλήθηκαν να υπερασπιστούν κάτι παράδοξο, κάτι ελάχιστα φυσιολογικό και ομαλό, μια ομάδα που έχει «βαρύ» όνομα αλλά έχει πληγωθεί παράφορα από διάφορα γεγονότα. Καλύτερο παράδειγμα από την εικόνα του «Πλάτωνα» υπάρχει;

Κάποτε ο Ιωνικός ήταν σημείο αναφοράς για το πολυπληθές και πιστό κοινό του. Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες, αυτές της απόγνωσης και της οργής (προσωπικά δεν υιοθετώ τις ύβρεις) που βγάζει ο κόσμος της ομάδας στα social media όπου φυσικά ΔΕ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στη διαιτησία αλλά σε όσα έγιναν ή ακούστηκαν όλη τη χρονιά.

Σε τούτην εδώ τη γωνιά είχαν αναφερθεί στη στήλη του Insider διάφορα περιστατικά που συνέβησαν μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, εκφράστηκαν και κάποιες απορίες, τις οποίες υιοθετώ σε απόλυτο βαθμό. Διότι ο κόσμος του Ιωνικού εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθεί να καταλάβει «τι παίζει» στην ομάδα. Φέτος είδαν ένα πρόσωπο (τον Κυριακόπουλο) που ήταν εκεί, έβαλε χρήματα (χωρίς καμία υπερβολή) αλλά δεν κατάφερε να «προστατέψει» την ομάδα. Κι όταν αναφέρω τη λέξη «προστασία» δεν εννοώ τη διαιτησία.

Αν τώρα καλύπτεται από διάφορα αβανταδόρικα αλλά αναξιόπιστα κομμάτια εκείνων που έχουν ίδιον όφελος, τότε πολύ απλά επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψή μας. Παράλληλα η έντονη φημολογία για παρουσία ενός «συμβουλάτορα» που είχε τον κεντρικό έλεγχο ουσιαστικά αλλά κι ενός που παριστάνει τον ατζέντη παικτών, ουδέποτε αποδείχθηκε ψευδής κι απλώς καλύφθηκε από το ότι δεν εμφανίζονταν πουθενά, άρα δε μπορούσε να αποδειχθεί. Ας πάμε λοιπόν στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Πρώτο ερώτημα: Από ποιόν ή ποιους αγόρασε ο Κυριακόπουλος; Εμφανίζονται διάφοροι όλο αυτό το διάστημα στα social media να «ευχαριστούν» και να «ευγνωμονούν» (για την περσινή χρονιά) ή ακόμα και να κρίνουν και να αφήνουν αιχμές (για τη φετινή μετά τον αγώνα με την Καρδίτσα) που πρέπει να ελεγχθούν. Ή όχι;
Δεύτερο ερώτημα: Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιωνικού είχε δηλώσει ότι «παραιτείται» επειδή δε μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει οικονομικά. Βεβαίως αυτό είχε να κάνει με το ότι είχαν μπλοκαριστεί οι 380 χιλιάδες που αντιστοιχούν στη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών, λόγω του ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για τον αγώνα του Κολοσσού με τον Ιωνικό. Χίλια συγνώμη, αλλά όπως είχε αναφέρει και ο Insider είναι λίγο παράξενο αυτό για μια ομάδα η οποία μέσα σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ πήρε χρήματα (buy out) που αντιστοιχούσαν στην αποδέσμευση των Νίκου Χουγκάζ, Μουχαϊμίν Μουσταφά και Γιουτζίν Τζέρμαν! Κάτι λίγα είχαν πάρει πέρυσι (αν δεν απατώμαι) για την αποδέσμευση του Κώστα Γόντικα ο οποίος πήγε στη Ρουμανία.
Τρίτο ερώτημα: Πόσο σοβαρή και προστατευμένη είναι μια ομάδα όταν: 1.Αποχωρεί δύο φορές ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Τη μια επιστρέφει (κατά μια πληροφορία με μικρή αύξηση αποδοχών) αλλά τη δεύτερη δε γυρίζει πίσω όσες προσπάθειες κι αν έγιναν. 2.Γίνεται «ανέκδοτο» η όλη ιστορία με τον προπονητή ο οποίος παραιτήθηκε δύο φορές κι επέστρεψε άλλες τόσες! Δηλαδή, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ… Αυτό είναι σοβαρότητα ομάδας ή και του ίδιου του Τσίκληρα; Του έχω μεγάλη εκτίμηση αλλά είναι αλήθεια ότι φέτος με προβλημάτισε αρκετά.
3.Το «χοντρό επεισόδιο» που συνέβη ανάμεσα στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας κι ένα μέλος του τεχνικού τιμ όχι απλώς δεν έμεινε κρυφό, αλλά το ήξεραν στο επόμενο μισάωρο άπαντες. Και όταν λέμε «χοντρό» σας υπογράφουμε ότι δε γίνεται να το περιγράψουμε καλύτερα. Μέχρι και μηνύσεις ακούστηκαν!
4.Αποχωρούν ένα προς ένα τα στελέχη της ομάδας, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Θανάσης Δούνης , ενώ φεύγει ο ένας ασίσταντ (Λίβανος). Θα μας πείτε ότι έφυγε και ο άλλος ασίσταντ (Τζάνης, που πήγε στον Παναθηναϊκό όπως και ο γυμναστής) αλλά αυτό ας το πούμε ευκαιρία καριέρας. Θα μάθουμε ποτέ γιατί παραιτήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς κι ενώ η ομάδα πάλευε για την παραμονή;
Ήταν η παραδοχή αδυναμίας να αλλάξουν την κατάσταση ή απλώς ήταν η απόγνωση; 5.Αναγκάζεται να φύγει για τη Βενεζουέλα ο καλύτερος περιφερειακός της ομάδας, που ήταν μέσα στο TOP-5 των πασέρ στην Basket League, ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Κι έφυγε από μια ομάδα η οποία ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ON TIME και ίσως ήταν η πιο συνεπής στον τομέα αυτό σε όλη την Basket League! Γιατί συνέβησαν όλα τα παραπάνω; Γιατί ο κόσμος δε συσπειρώθηκε γύρω από μια ομάδα που κουβαλά «βαρύ όνομα» και μεγάλη ιστορία; Πως ακριβώς πιστοποίησε ο Ιωνικός ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία; Δηλαδή αίφνης συνωμότησε όλη η μπασκετική κοινότητα σε βάρος του Ιωνικού; Ή μήπως να αμφισβητήσουμε ακόμα και το κριτήριο του κόσμου της Νίκαιας; Όταν απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα (που δεν είναι δικά μου αλλά του περισσότερου μπασκετικού κόσμου) τότε θα φτάσουμε και στον αγώνα με την Καρδίτσα.