Ακόμα και αν η ομάδα του δεν κατάφερε για μόλις 4 δευτερόλεπτα να κάμψει την αντίσταση του επίσης νεοφώτιστου ΑΣ Παπάγου στην πρεμιέρα της νεοσύστατης Elite League, o Tyus Jefferson πήρε… φωτιά για λογαριασμό του Αίαντα Ευόσμου -με το φετινό μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου της βόρειας Ελλάδας να σταματάει στους 35 πόντους κόντρα στο συγκρότημα της Αθήνας!

Μάλιστα, η γενικότερη απόδοση του Αμερικανού βραχύσωμου γκαρντ (25 ετών – 1.85 μέτρα), ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ και πρόλαβε να τελειώσει τον αγώνα με 13-20 δίποντα, 2-8 τρίποντα, 3-54 βολές, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, ήταν αρκετή για να τον φέρει στην κορυφή του Efficiency της 1ης αυτής εβδομάδας της λίγκας μαζί με τον Βασίλη Καραχάλιο που επίσης έγραψε 26 μονάδες στο σύστημα της αξιολόγησης -όντας δηλαδή οι στατιστικά MVPs της πρεμιέρας.

Παράλληλα, για μόλις 4 δευτερόλεπτα σήμερα δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθότι αν και με δική του λέι απ 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Αίας πέρασε μπροστά με 91-90, ο Tyler Peterson είχε αντίθετη άποψη και με νέο δικό του καλάθι στο τέλος «έκλεψε» το ματς από τους οικοδεσπότες.

Ταυτόχρονα δε, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως ο Jefferson δεν βίωσε απλά ένα πολύ καλό ματς ούτε απλά μια… λογικά άλογη βραδιά αλλά πραγματοποίησε απόψε κόντρα στους Αθηναίους την κορυφαία επιθετικά εμφάνιση της καριέρας του, καθώς οι 35 πόντοι που πέτυχε κόντρα στον Παπάγο ήταν και οι περισσότεροι που έχει σκοράρει ποτέ σε επίσημο ματς σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
Μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι που είχε πετύχει ποτέ ήταν οι… μόλις 31 με τους οποίους είχε ρημάξει την αντίπαλη άμυνα της McGill την 1η Απριλίου του 2022 για λογαριασμό της Alberta, της προηγούμενης ομάδας του δηλαδή.
Για τη ιστορία, σε εκείνο το ματς, το οποίο είχε κερδίσει σε αντίθεση με το σημερινό, είχε σταματήσει στους 31 πόντους (12-15 δίποντα, 0-2 τρίποντα, 7-9 βολές), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του κόντρα στον Παπάγο:

  1. 35 πόντοι
  2. 13-20 δίποντα
  3. 2-8 τρίποντα
  4. 3-4 βολές

 

  1. 3 ασίστ
  2. 4 κλεψίματα

 

  1. 26 Efficiency