Ήταν το τριήμερο μεταξύ των 23 και 26 Ιανουαρίου του 2022 όταν περιοχές της χώρας μας όπως η Αθήνα, η Κρήτη, η Εύβοια και οι Κυκλάδες ήρθαν αντιμέτωπες με σφοδρά και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ελέω της κακοκαιρίας Ελπίς, η οποία στο διάβα της προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα τόσο σε κτήρια και εγκαταστάσεις όσο και σε ανθρώπινες ζωές. Μια από αυτές τις εγκαταστάσεις λοιπόν, που υπέστη σωρεία καταστροφών δεν ήταν άλλη από το Αθλητικό Κέντρο Δαΐς, την έδρα του ΑΣΕ Δούκα, με την πτώση της οροφής να αναγκάζει την ομάδα των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας να μετακομίσει στο γειτονικό κλειστό του Αγίου Θωμά για να ολοκληρώσει την περσινή σεζόν 2021-2022.

Από εκείνη την περίοδο λοιπόν, μέχρι και σήμερα, ο Δούκας έχει αναγκαστεί ουσιαστικά να δώσει κάθε ένα από τα 11 μέχρι στιγμής παιχνίδια του μακριά από τη δεδομένη του έδρα. Ακόμα και αν δεν τα πήγε τόσο καλά στο Δαΐς μέχρι και την ολική πτώση της οροφής του, ακόμα και αν απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα το ένα γήπεδο από το άλλο, ακόμα και αν άρχισε να ρολάρει στο νέο κλειστό από τις απαρχές του 2022, η ομάδα του κόουτς Σορώτου δεν νιώθει ακριβώς “σαν το σπίτι της” στον Άγιο Θωμά -κάτι που γίνεται κατά τη φετινή σεζόν περισσότερο αντιληπτό.

Για την ακρίβεια, σε πέντε ματς κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2022-2023) στο κλειστό του Αγίου Θωμά, που φιλοξενεί εδώ και τόσα χρόνια και τους αγώνες του ΓΣ Αμαρουσιου, ο Δούκας μετράει τρεις ήττες και δύο νίκες -με τη μία του επιτυχία κόντρα στον αδύναμο, νεανικό και τελευταίο τη τάξει ΑΟΚ Χανιά να μην προκαλεί φυσικά καμία έκπληξη. Από αυτό το ματς και έπειτα, σε δύο ματς συνεχόμενα στο εν λόγω γήπεδο δεν κατάφερε να λυγίσει σε δύο πολύ σπουδαίας σημασίας ματς τους Αιγάλεω και Διαγόρα Ρόδουμε τους τελευταίους μάλιστα, χάρις σε ένα επικό σόου του Αντώνη Χρύση, να αλώνουν την πρωτεύουσα και τα βόρεια προάστια φέτος για δεύτερη φορά φέτος μετά και το διπλό της πρεμιέρας στην Πεύκη και να σπάνε ένα σημαντικό αρνητικό σερί της τάξης των πέντε συνεχόμενων ηττών.

Πλέον, το μοναδικό εντός έδρας ματς που απομένει στο Δούκα μέχρι και το φινάλε του πρώτου γύρου δεν είναι άλλο από το γειτονικό ντέρμπι με τον ΑΟ Πεύκης στις 10 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά το εντός έδρας ρεκόρ του Δούκα από τον περασμένο Φεβρουάριο:

Σεζόν 2021-2022: 5 νίκες – 2 ήττες
Σεζόν 2022-2023: 2 νίκες – 3 ήττες

Αναλυτικά οι πόντοι των παικτών του ΑΣΕ Δούκα μέχρι και την 8η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Β Εθνικής:

Κοψιάς: 101 πόντοι
Μιχαήλ: 81 πόντοι
Μαλτέζος: 69 πόντοι
Τσιτσιγιάννης: 68 πόντοι
Γεωργιάδης: 58 πόντοι
Λιβανός: 53 πόντοι
Λέκκας: 50 πόντοι
Στεργίου: 48 πόντοι
Μουμπάρακ: 35 πόντοι
Χατζής: 18 πόντοι
Μαραγκόπουλος: 11 πόντοι
Μουάτσος: 2 πόντοι