Η πάντοτε ιδιαίτερη 1η αγωνιστική της Β’ Εθνικής έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικές ώρες με κάθε επισημότητα μετά και τα κυριακάτικα (9/10) παιχνίδια της πρεμιέρας και το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της πρώτης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Γιάννης Σταμπουλής – ΟΦΗ

Στο ίσως κορυφαίο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στο Νότο της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, αυτός που μίλησε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του παρκέ στο μεγάλο κρητικό ντέρμπι δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Σταμπουλή, ο οποίος στην επιστροφή του στον ΟΦΗ φρόντισε να αποδείξει ήδη με το… καλημέρα τις ικανότητές του σε ηγεσία και σκοράρισμα.

Συνολικά, τελείωσε τον αγώνα κόντρα στον ΑΟΚ Χανιά, ο οποίος μάλιστα οδηγήθηκε μέχρι και την παράταση, με 31 ολόκληρους πόντους παίρνοντας… φωτιά από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ -οδηγώντας κάπως έτσι τους Ηρακλειώτες στο πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν και μάλιστα σε ένα τόσο σπουδαίο για το κρητικό μπάσκετ ματς.

2. Φώτης Βασιλόπουλος – Εθνικός Πειραιά

Δεν υπάρχουν πολλοί floor generals στις εθνικές κατηγορίες με το βιογραφικό του Φώτη Βασιλόπουλου, με τον έμπειρο παίκτη να το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά στη Νάξο, όπου οδήγησε με ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ νταμπλ την ομάδα του, τον Εθνικό Πειραιά, σε μια ηχηρή απόδραση από το νησί.

Συγκεκριμένα, ο εδώ και μερικούς μήνες άσος των Πειραιωτών θα τελείωνε την αναμέτρηση με τον τοπικό ΑΠΑΣ Τα Φανάρια με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ αλλά και 14 τελικές πάσες -όντας δηλαδή ο άμεσος υπεύθυνος για το τουλάχιστον 63% των συνολικών πόντων των φιλοξενούμενων!

Φυσικά, όλα αυτά δε θα σήμαιναν απολύτως τίποτα αν δεν υπήρχε μια τρίποντη… βόμβα από τα 8 περίπου μέτρα προς το φινάλε της εν λόγω αναμέτρησης, με τον Βασιλόπουλο να παίρνει στις πλάτες του τον Εθνικό και να του χαρίζει μια τεράστια νίκη κόντρα σε έναν πάντοτε δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο.

3. Σάκης Κουτίνας – Νίκη Βόλου

Η πρεμιέρα της Νίκης Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μόνο εύκολη δεν ήταν, με τους Θεσσαλούς να τα βρίσκουν ιδιαίτερα σκούρα κόντρα στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό Πρωτέα Γρεβενών για τρεις περιόδους -βρισκόμενοι μάλιστα και πίσω στο σκορ ακόμα και με 7 πόντους (52-59) στο 30′.

Ωστόσο, ο Σάκης Κουτίνας ήταν και πάλι εκεί για την ομάδα της καρδιάς του, με τη σημαία των Βολιωτών εδώ και σειρά ετών να την παίρνει στις πλάτες του και να την οδηγεί εν τέλει στο ροζ φύλλο, όντας μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ της εβδομάδας.

Συνολικά λοιπόν, ο 35χρονος φόργουορντ θα μετρούσε 31 πόντους κόντρα στους φιλοξενούμενους και θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας μεγάλης νίκης.

4. Δημήτρης Γεωργίου – Μαχητές Πεύκων

Η πάντοτε νεανική αρμάδα των Μαχητών Πεύκων Πειραματικού χρειάστηκε μια σπίθα για να περάσει από το εκτός έδρας εμπόδιο της επίσης νεανικής ΔΕΚΑ, σε ένα ματς όπου όλα έδειχναν ντέρμπι από το 1ο μέχρι και το 30ο λεπτό του.

Και αυτή η σπίθα είχε ονοματεπώνυμο, με τον Δημήτρη Γεωργίου να παίρνει την ομάδα του από το χέρι στην 4η και τελευταία περίοδο, όπως και σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης, και να την οδηγεί εν τέλει στην πρώτη της νίκη για φέτος.

Συνολικά, θα εκκινούσε τη σεζόν με 29 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα όχι απλά ένας από τους καλύτερους παίκτες της πρεμιέρας αλλά και ο δεύτερος σκόρερ του Βορρά της λίγκας πίσω μονάχα από τον Κουτίνα.

5. Γιάννης Δημάκος – Μίλωνας

Η ιστορική επιστροφή του ΑΟΝΣ Ο Μίλων στον κόσμο της Β’ Εθνικής μετά από 14 χρόνια απουσίας δε θα μπορούσε φυσικά να συνδυαστεί με οτιδήποτε άλλο πέρα από τη νίκη –με την αρμάδα της Νέας Σμύρνης να περνάει… τρένο από τα Ηλύσια κερδίζοντας με 100άρα τον τοπικό Ηλυσιακό.

Και τους 30 εξ αυτών των πόντων δεν τους πέτυχε άλλος από το νεοφερμένο Γιάννη Δημάκο, ο οποίος βίωσε ένα ονειρικό ντεμπούτο στη φετινή σεζόν με τα χρώματα του συγκροτήματος του Νίκου Καραγιάννη συμβάλλοντας φυσικά τα μέγιστα για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην 1η αγωνιστική της λίγκας.

Προπονητής: Βασίλης Ράλλης – ΟΦΗ

Ο Γιάννης Σταμπουλής ήταν, όπως άλλωστε αναφέρθηκε, ο άνθρωπος του αγώνα του ΟΦΗ με τα Χανιά.

Ωστόσο, μια ορχήστρα δεν παίζει τίποτα αν δεν κινήσει πρώτα τα χέρια του ο μαέστρος, με τον Βασίλη Ράλλη, τον προπονητή δηλαδή των πρώτων, να είναι ο άνθρωπος που με τη δική του καθοδήγηση και το δικό του νεύμα έσπρωξε τους παίκτες του αρχικά σε μια μεγάλη εμφάνιση και εν συνεχεία σε μια ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις.

Quiz maker