Το ότι οι ομάδες, οι παίκτες και οι άνθρωποι στην Καρδίτσα -αλλά και γενικότερα στο θεσσαλικό γίγνεσθαι- είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους ανεξαρτήτως αθλήματος ή κατηγορίας είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους είναι κάτι ιδιαίτερα γνωστό, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις με το συναίσθημα φυσικά να κυριαρχεί έναντι της λογικής στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ωστόσο, η φετινή σχέση μεταξύ των ΑΣ Καρδίτσας και ΓΣ Σοφάδων, η οποία ήδη από πέρυσι είχε αποκτήσει μια πρώτη δυναμική επαφή στη μετά κορονοϊού εποχή όταν αφενός ο Γιώργος Μόσορας μετέβη από τους πρώτους στους τελευταίους και έμελλε να τους εκτοξεύσει αγωνιστικά μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής και αφετέρου τα νεανικά τμήματα των Σοφάδων δήλωσαν έμπρακτα το “παρών” με τη φωνή και τον παλμό τους στον ύστατο αγώνα – φιέστα του ΑΣΚ μετά από την υπέροχη και πρωταθληματική σεζόν του στην Α2, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο γειτονικής αλληλεγγύης.

Για την ακρίβεια, και εκτός της σύνδεσης του σπουδαίου Νίκου Κακλαμάνου που αποχώρησε μετά από αρκετά χρόνια ηγεσίας από τον ΑΣ με προορισμό τους Σοφάδες, στον οργανισμό της τέταρτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή με διπλό δελτίο δύο παίκτες της αρμάδας της Basket League -οι Αιμίλιος Αλεξιάδης και Θανάσης Τσούκας-, οι οποίοι περνούν τον καιρό τους σε δύο… στρατόπεδα κατά τη φετινή σεζόν μετά και την υιοθέτηση του εν λόγω νόμου από τη διοίκηση της ΕΟΚ.
Μάλιστα, το τρέχον Σαββατοκύριακο (10-11/12) έλαβε χώρα κάτι πρωτόγνωρο, καθότι και οι δύο αυτοί αθλητές αγωνίστηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες για πρώτη φορά σε ματς και των δύο ομάδων τους!

Για την ακρίβεια, οι Αλεξιάδης και Τσούκας αρχικά φόρεσαν τα χρώματα του ΑΣ Καρδίτσας το Σάββατο στην πρωτεύουσα και την αναμέτρηση κόντρα στο μέχρι πρότινος δίχως νίκη Λαύριο (ήττα με 80-81) και εν συνεχεία εκείνα του ΓΣ Σοφάδων, με τα οποία πέρασαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα έναντι του γεμάτου απουσίες κύριων μονάδων Αμπελώνα Λάρισας (νίκη με 96-43). Για την ιστορία, οι δύο 21χρονοι αθλητές αθροιστικά πάτησαν παρκέ για 03:24 στη μάχη του Λαυρίου και πρόλαβαν να μετρήσουν δύο σουτ, ένα ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα φάουλ σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ την επομένη πέτυχαν κοινώς 28 πόντους με πέντε εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση κόντρα στον οργανισμό της Λάρισας.

Αναλυτικά τα στατιστικά τους κατά τη φετινή σεζόν (2022-2023):

Basket League

* Αλεξιάδης (21 ετών – 1.91 μέτρα – γκαρντ): 2 ματς, 04 λεπτά παρουσίας συνολικά
* Τσούκας (21 ετών – 1.87 μέτρα – γκαρντ): 7 ματς, 48 λεπτά παρουσίας συνολικά – 18 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ συνολικά

Γ’ Εθνική

* Αλεξιάδης: 138 πόντοι συνολικά
* Τσούκας: 16 πόντοι συνολικά