Σε ένα γεμάτο ρόστερ με παίκτες όπως οι Νίκος Ματζιώρης και Τάσος Δημητριάδης να κυριαρχούν κάτω από τις δύο ρακέτες και σκόρερ ολκής όπως οι Νίκος Πέττας και Κανέλλος Γαρμπής να κάνουν ό,τι θέλουν όταν παίρνουν τη μπάλα στα χέρια τους θα θεωρούσε κανείς πως στις τελευταίες και κρίσιμες κατοχές η μπάλα θα περνούσε πάντοτε από τα χέρια τους. Αν ξεχώριζε όμως κάτι τον φετινό Κένταυρο Λιβαδειάς από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΣΕ αυτό δεν ήταν άλλο από την ικανότητά του να θέτει στο παρκέ σε διαφορετικές συνθήκες διαφορετικούς πρωταγωνιστές -ένας από τους οποίους δεν είναι φυσικά άλλος από τον γνώριμο εδώ και χρόνια στο μπάσκετ των εθνικών κατηγοριών και της Στερεάς Ελλάδας γενικότερα, τον Αλέκο Στεφάνου.

Για την ακρίβεια, ο 27χρονος γκαρντ, αν και είχε μεταβεί στη Λιβαδειά μόλις μερικούς μήνες πριν έπειτα και από το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων στο φετινό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής μέχρι και τα τέλη του 2022 όταν και ήταν διψήφιος αναφορικά με το σκοράρισμά του, δε φοβήθηκε σε κανένα σημείο της πιο κρίσιμης στιγμής στους μεγάλους Τελικούς κόντρα στον Κάδμο να βγει μπροστά για τη νέα του ομάδα κόντρα στην πρώην -με την οποία είχε περάσει μια σεζόν πριν από μερικά χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες.

Μάλιστα, τόσο στο Game 1 όσο και στο Game 2 της σειράς των Τελικών πήρε και έβαλε μεγάλα σουτ με αποκορύφωμα τα δύο τεράστιας σημασίας τρίποντα που βρήκε κόντρα στον οργανισμό της Θήβας τρία και έξι λεπτά, αντίστοιχα, πριν το φινάλε των επί μέρους αγώνων. Την πρώτη φορά μετέτρεψε το ισχνό +5 σε +8 με τρία λεπτά να απομένουν για το φινάλε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο ενός μεγάλου ντέρμπι. Μια βδομάδα αργότερα, στη Θήβα αυτήν τη φορά, με ένα τρίποντο στο 34′ έκανε το εύθραυστο +6 +9 αλλά και καθάρισε το ματς με ένα ζευγάρι βολών με περίπου δέκα δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι!

Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια από τη φετινή του παρουσία στους Τελικούς της Α ΕΣΚΑΣΕ δεν είναι άλλο από το γεγονός πως -όπως άλλωστε είχε αποδείξει και στον τελικό του Κυπέλλου της ένωσης επίσης κόντρα στον Κάδμο, όταν και είχε πετύχει εννιά πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα-ο άλλοτε παίκτης της ΧΒΑ, του ΓΣ Αμαρουσίου και των Μελισσίων μεταξύ άλλων απέδειξε πόσο clutch μπορεί να είναι με τους 8 από τους 16 πόντους που πέτυχε συνολικά σε αυτά τα δύο ματς να λαμβάνουν χώρα στην 4η περίοδο των αγώνων!

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του στη σειρά των Τελικών με τον Κάδμο ανά αγώνα:

  1. Game 1: 8 πόντοι | 2 τρίποντα
  2. Game 2: 8 πόντοι | 2 τρίποντα
  1. Συνολικά: 16 πόντοι | 4 τρίποντα
  2. Κατά μέσο όρο: 8 πόντοι | 2 τρίποντα