Αποστολή «φάση ομίλων»: Τσεκ.

Η Εθνική ομάδα, χάρις σε ένα καταπληκτικό αμυντικά δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση και της Ουκρανίας στην 4η και προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αποτέλεσμα που τη φέρνει και μαθηματικά στην πρώτη θέση του Μιλάνου και στον τέταρτο τη τάξει του 4ου γκρουπ.

Εκεί, τα πράγματα είναι ακόμα αρκετά περίπλοκα, αλλά μετά και τα χθεσινά (6/9) αποτελέσματα επιβεβαιώθηκε η αποφυγή του εμποδίου της Σερβίας στη φάση των «16», με την Ελλάδα να αναμένεται να κοντράρει έναν εκ των σαφώς πιο αδύναμο από τους Βαλκάνιους Πολωνούς, Τσέχους, Φινλανδούς και Ισραηλινούς.

Το basketblog.gr παρουσιάζει όλα τα σενάρια για τον επόμενο αντίπαλο της Επίσημης Αγαπημένης στο πρώτο νοκ άουτ του φετινού Eurobasket:

– Αν η Τσεχία νικήσει το Ισραήλ τότε θα είναι 4η και θα πέσει στην Ελλάδα στη φάση των «16».
– Αν νικήσει το Ισραήλ τότε αφήνει εκτός την Τσεχία και μετά μπορεί να υπάρξει ένας συνδυασμός με ισοβαθμίες.
– Αν ισοβαθμήσουν Ισραήλ και Φινλανδία τότε η Ελλάδα θα πέσει πάνω στους Φινλανδούς του… καυτού Lauri Markkanen. Αυτό θα γίνει αν οι Φινλανδοί ηττηθούν από την ακόμα δίχως νίκη Ολλανδία και οι Πολωνοί νικήσουν την Σερβία, που έχει ακόμα το κίνητρο της πρώτης θέσης.
– Αν υπάρξει ισοβαθμία ΙσραήλΠολωνίας (να νικήσουν και οι δύο και να ηττηθεί η Φινλανδία) τότε πάλι παίζουμε με την Φινλανδία.
– Αν όμως υπάρξει τριπλή ισοβαθμία (ήττα Πολωνίας, νίκες Ισραήλ και Φινλανδίας) τότε πάμε σε τριπλή ισοβαθμία. Σε αυτή την περίπτωση η Φινλανδία θα είναι δεύτερη, το Ισραήλ θα είναι τρίτο και η Πολωνία τέταρτη -στο πλέον πιθανό σενάριο βάσει λογικής.
– Αν το Ισραήλ νικήσει την Τσεχία και ταυτόχρονα νικήσουν η Φινλανδία την Ολλανδία και η Πολωνία την Σερβία τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς.
– Υπάρχει κι ένα σενάριο που η Τσεχία αποκλείεται ακόμα και αν κερδίσει το Ισραήλ. Αυτό θα συμβεί αν επικρατήσει του Ισραήλ με διαφορά ως 5 πόντους και η Φινλανδία ηττηθεί από την Ολλανδία! Σε αυτή την περίπτωση το Ισραήλ θα είναι 4ο και θα τεθεί απέναντι στην Εθνική ομάδα.