Το απόγευμα της Δευτέρας (27/11), λίγες ώρες μόλις αφού είδε την FIBA και επίσημα να κάνει γνωστό με κάθε τρόπο πως θα αναλάβει το ένα από τα τέσσερα τουρνουά, η Εθνική μας ομάδα έμαθε τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ κατά το διάστημα 2 με 7 Ιουλίου.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο στο δικό μας όμιλο, τον 2ο της Ελλάδας, και τους Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία στον 1ο όμιλο. Συνολικά, μόνο μια ομάδα θα περάσει και από τα δύο αυτά γκρουπ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ποια βήματα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να βρεθεί στη Γαλλία σε μερικούς μήνες από σήμερα;

Σε πρώτη φάση να κάνει το πρέπον και να λυγίσει τους Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο στο ΣΕΦ είτε έχει στη διάθεσή της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είτε όχι. Από εκεί και πέρα θα παίξει δύο νοκ άουτ θέλοντας το απόλυτο 2/2 είτε κόντρα σε μια Σλοβενία που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τον Luka Doncic στη διάθεσή της, είτε μια Κροατία που απέχει εδώ και μερικά χρόνια από το πολύ καλό πρόσωπο άλλων διοργανώσεων είτε μια Νέα Ζηλανδία που αποτελεί γνωστό θαμώνα των ελληνικών αποστολών εδώ και αρκετά χρόνια σε τελικές φάσεις.

Ο δρόμος είναι πιο ανοιχτός από αυτό που φαντάζει αυτήν τη στιγμή -ακόμα και αν το ελληνικό ταβάνι μικραίνει στην (μεγάλη) πιθανότητα να μην κατέβει σε Back to back τουρνουά ο Αντετοκούνμπο.

Με τους Τελικούς του ΝΒΑ να εκκινούν ωστόσο στις 6 Ιουνίου και να τελειώνουν μάξιμουμ στις 23 Ιουνίου, η Επίσημη Αγαπημένη ίσως να μην είναι η μοναδική που επηρεαστεί από την εν λόγω συγκυρία αφού εκτός από το φαβορί των Milwaukee Bucks τόσο οι Dallas Mavericks του Doncic όσο και οι Minnesota Timberwolves του Karl Anthony Towns έχουν εκκινήσει φοβερά τη φετινή σεζόν και στοχεύουν στο τέλος του δρόμου.