Τόσο στην ήττα από την Ισπανία στο φινάλε των νοκ άουτ όσο και στα προηγούμενα αποτέλεσμα που έφεραν την Ελλάδα στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών στάθηκε η Κατερίνα Σωτηρίου.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στην Ισπανία, αλλά και στη δική μας ομάδα, το σταφ και σε όσους είναι κοντά σε αυτή την ομάδα. Νιώθουμε φανταστικά. Μια νίκη εδώ, σε αυτή τη διοργάνωση, ήταν κάτι σπουδαίο και η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ένα ακόμη βήμα.

Είχαμε πολύ καλή προσέγγιση και δείξαμε χαρακτήρα, κάτι που είναι σημαντικό για το μέλλον της ομάδας. Αντιδράσαμε μετά από μια κακή ήττα, όπως ήταν αυτή από το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα. Έπρεπε όμως να διαχειριστούμε και μια μεγάλη νίκη, όπως ήταν αυτή επί της Λετονίας και το κάναμε. Θεωρώ πως παίξαμε εξαιρετικά απέναντι στην Ισπανία, αλλά η ποιότητα του αντιπάλου και κάποιες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε μια ακόμη νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενες, αλλά αυτό σταματά απόψε.

Σαν άνθρωπος πιστεύω πολύ στην αυτοβελτίωση και το μπάσκετ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Περνάμε πολλή ώρα στο παρκέ, βάζουμε μεγάλη προσπάθεια και εγώ θέλω να προσφέρω την ενέργεια και την εμπειρία μου στα νεότερα παιδιά. Είμαι χαρούμενη που ακόμη και τώρα εξακολουθώ να μαθαίνω».