Τους λόγους αλλά και τις σκέψεις πίσω από την μεγάλη νίκη – ανατροπή επί της Ιταλίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ Εφήβων σχολίασε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Νίκος Χιτικούδης.

 

Αναλυτικά…

Ο Νίκος Χιτικούδης ήταν ένας από τους παίκτες κλειδιά για την ελληνική ομάδα στη νίκη επί της Ιταλίας και την επιστροφή από το -20 στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20.

Ήρθε από τον πάγκο και έδωσε πολλές λύσεις και στις δύο άκρες του παρκέ: «Ήταν ωραίο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε να μπούμε, αλλά από τη δεύτερη περίοδο και μετά ήμασταν αυτοί που έπρεπε», τόνισε μιλώντας λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης από τη Σερβία. Δεν είναι εύκολο πάντως να γυρίσεις ένα παιχνίδι από το -20, ιδιαίτερα όταν βλέπεις αυτό το 1-21: «Δεν είναι… Αλλά εντάξει… Γυρίζει με ελληνική καρδιά και πίστη στους εαυτούς μας. Είχαμε δώσει κι ένα φιλικό με την Ιταλία λίγες μέρες νωρίτερα και είχαμε νικήσει με διαφορά. Ήταν μια ομάδα που τη γνωρίζαμε. Όταν ξεκινάς λοιπόν με αυτόν τον τρόπο κάτι έχει πάει πολύ λάθος και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει».

Η διακοπή του αγώνα περιμένοντας να διορθωθεί το θέμα με τα νερά που έσταζαν ίσως και να βοήθησε την ελληνική ομάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι: «Ναι… Ίσως να μας βοήθησε τελικά. Πήραμε τα πάνω μας σταδιακά, όταν άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα σουτ και μπήκαμε δυνατά για τη συνέχεια».

Ο ίδιος ήρθε από τον πάγκο για να δώσει λύσεις και δεν ήταν ο μόνος. Όποιος πάτησε παρκέ ήταν εκεί για να βοηθήσει, δείχνοντας πως η ομάδα έχει βάθος και λύσεις: «Πιστεύω αυτό που λέει ο κόουτς συνέχεια, από την αρχή της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό. Δεν είμαστε ούτε ένας παίκτης, ούτε δύο, ούτε επτά, αλλά δώδεκα και όποιος μπει για να αναπληρώσει κάποιον, σίγουρα θα μπορεί να το κάνει, σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα».

Η συνέχεια λέει Ισπανία. Δεύτερος αγώνας αύριο (23/7) στις 21.30: «Είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα. Έχουν έναν πολύ ψηλό παίκτη (2.20) τον Μάρα και πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα. Είναι άλλη μια ομάδα την οποία αντιμετωπίσαμε σε φιλικό. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να κάνουμε το 2-0».