Το δικό του σχόλιο για τη μεγάλη νίκη – ανατροπή της Εθνικής ομάδας των Εφήβων επί της Ιταλίας έκανε ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά το πέρας της αναμέτρησης για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ Εφήβων.

 

Αναλυτικά…

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος σίγουρα θα αργήσει να ξεχάσει το πρώτο εξάλεπτο του σημερινού αγώνα με την Ιταλία. Από την άλλη σίγουρα δίνει τα συγχαρητήρια στους παίκτες του με την καρδιά του για την μεγάλη ανατροπή και τη νίκη στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στη Σερβία.

“Είχαμε πει ότι στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά της ελληνικής μπασκετικής σχολής, αυτά που κάνουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να μας σέβεται, χρόνια τώρα”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την κατάθεση της ελληνικής τους ψυχής”.

Ο Ζιάγκος όμως βλέπει ήδη τη συνέχεια και ξέρει τι είναι απαραίτητο να γίνει : “Κάπου εδώ τελειώνουν όμως τα συγχαρητήρια και αρχίζει η προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι απέναντι σε μια από τις κορυφαίες μπασκετικες σχολές στον κόσμο. Θα βρεθεί και ο χρόνος και ο τρόπος για την επώδυνη, αλλά απαραίτητη περισυλλογή και αυτοκριτική για το 1-21 του πρώτου εξαλέπτου. Το φωνάζουμε καιρό ότι πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου. Για να νικήσουμε πρέπει να καταθέτουμε καθημερινά ψυχή και σώμα”.