Ένας από τους απόλυτους πρωταγωνιστές της Εθνικής ομάδας των Νέων στο σημερινό (3/7) νικηφόρο φιλικό κόντρα στην Ισπανία, ο Σωτήρης Ναυπλιώτης, έκανε τις δηλώσεις του για το ματς μετά το πέρας της αναμέτρησης τονίζοντας πως δεν σκέφτονται στην Ελλάδα ακόμα την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά πηγαίνουν βήμα βήμα.

 

Αναλυτικά…

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε μια νίκη περισσότερο ψυχολογίας απέναντι στην Ισπανία, λίγο πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20. Στο Ηράκλειο επικράτησε 74-63 με διαφορετικούς παίκτες να κάνουν το βήμα μπροστά κατά περιόδους και σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού. Ένας από αυτούς ήταν και ο Σωτήρης Ναυπλιώτης, ο οποίος άφησε το παρκέ με 15 πόντους και 5/6 τρίποντα σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά.

Στην ερώτηση κατά πόσο το… σκέφτεται πριν σουτάρει χαμογελά και απαντά μάλλον το αναμενόμενο: «Όχι δεν το σκέφτομαι! Η αλήθεια είναι όμως ότι με βοηθά πολύ το γεγονός ότι με πιστεύουν όλα τα παιδιά και οι προπονητές μου. Είναι κάτι που ψυχολογικά με βοηθά σημαντικά, ώστε να πάρω τα σουτ».

Ο Ναυπλιώτης δεν προχωρά πέρα από την αποψινή αναμέτρηση ούτε μισό βήμα. Δεν σκέφτεται καν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο κι αν αυτό ακούγεται «περίεργο». Το μυαλό του είναι αλλού: «Για εμάς η νίκη είναι μια νίκη. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα και δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό εδώ και αρκετό καιρό, γιατί θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ήταν μια νίκη επί ενός σημαντικού αντιπάλου, όπως είναι η Ισπανία, αλλά το μυαλό μας είναι στο επόμενο φιλικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην αυριανή αναμέτρηση και μετά θα μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ευρωπαϊκό».

Ο κόσμος ήταν λίγος στο σημερινό φιλικό στο Ηράκλειο, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του έχουν άλλη εικόνα στο μυαλό τους: «Δεν περιμέναμε να έχει πολύ κόσμο στα φιλικά, αλλά περιμένουμε να δούμε κόσμο στα επίσημα παιχνίδια. Είδαμε εικόνες από προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις με τους φιλάθλους και το γήπεδο γεμάτο και είναι καταπληκτικό. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να μας στηρίξει, γιατί αυτό είναι που θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».