Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους παίκτες του ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Παίδων, ο Γιάννης Καλαμπόκης, μετά τη νίκη επί της Λετονίας για την 2η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ. 

 

Αναλυτικά…

Η Εθνική Παίδων έκανε το 2/2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη νίκη επί της Λετονίας σε ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό της πρεμιέρας απέναντι στη Σερβία. Ο Γιάννης Καλαμπόκης μπορεί να έλεγε από χθες ότι δεν πρέπει να παρασυρθεί η ομάδα από τη δική της καλή εμφάνιση ή την μεγάλη διαφορά με την οποία έχασαν οι Λετονοί στην πρεμιέρα από την Πολωνία, αλλά όπως τονίζει, όλα είναι θέμα εμπειρίας.

«Το παιχνίδι πήγε όπως το περίμενα και οι παίκτες έδειξαν τρομερό χαρακτήρα», είναι τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή και συνεχίζει: «Η Λετονία έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι από όσα είχαμε δει σε φιλικά και επίσημα. Κάπου εμείς δεν είχαμε και τη φρεσκάδα, μετά από το παιχνίδι που παίξαμε αργά χθες το βράδυ. Τα παιδιά όμως ανταποκρίθηκαν φοβερά και και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο Καλαμπόκης επιμένει ότι η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος: «Είναι η πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση. Σε αυτές τις ηλικίες μπορείς να δεις πολύ μεγάλες διαφορές από τη μια μέρα στην άλλη. Και ό.τι κι αν πεις εσύ, για διαφορές, για καταστάσεις, για το τι μπορεί να γίνει στη θεωρία, είναι ένας δρόμος που θα πρέπει να τον περπατήσουν για να κατανοήσουν πολλά πράγματα. Δεν γίνεται με τα λόγια μόνο. Πρέπει να το ζήσουν για να καταλάβουν. Να ζήσουν το τι σημαίνει συνεχόμενοι αγώνες… Είναι η πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση και όλοι είμαστε δίπλα τους».

Επόμενος αντίπαλος η Πολωνία, η οποία στην πρεμιέρα επικράτησε πολύ εύκολα της Λετονίας: «Στα φιλικά ήταν εντυπωσιακή. Θεωρητικά είναι η πιο δύσκολη ομάδα από όσες θα παίξουμε στον όμιλο. Θα περιμένουμε να δούμε αύριο, να είμαστε έτοιμοι και όλα θα φανούν στο παρκέ».