Τις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ Παίδων έκανε ο προπονητής της Ελλάδας, ο Γιάννης Καλαμπόκης. 

 

Αναλυτικά…

Η Ελλάδα επικράτησε της Σερβίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 και ο Γιάννης Καλαμπόκης, αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης κυρίως για τους παίκτες του.

«Το ξεκίνημα που κάναμε μας βοηθά πάρα πολύ στο να νιώσουν τα παιδιά καλά, μιας και πήραν το βάπτισμα του πυρός σε μια διοργάνωση ανταγωνιστική και απέναντι σε μια ομάδα που είναι μια μπασκετική σχολή, η οποία έχει τον παγκόσμιο σεβασμό”, τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Η Σερβία είναι μια ομάδα με εξαιρετικές αθλητικές δυνατότητες. Εμείς κρατάμε την ενέργεια και το πάθος που έδειξαν τα παιδιά, αλλά και τη συγκέντρωση στα περισσότερα σημεία του αγώνα και θέλουμε να «διώξουμε» τη χαλαρότητα και την ολιγωρία που δείξαμε σε κάποια άλλα σημεία, το οποίο όμως είναι χαρακτηριστικό και της ηλικίας και του ενθουσιασμού».

Ο Καλαμπόκης βλέπει ήδη τη συνέχεια, καθώς η Ελλάδα αγωνίζεται σε λιγότερο από 24 ώρες και αντιμετωπίζει την Πολωνία, μια ομάδα που σήμερα ηττήθηκε από τη Λετονία με μεγάλη διαφορά: «Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όμως, καθώς έχουμε ένα παιχνίδι επίσης απαιτητικό σε λίγες ώρες από τώρα, γιατί ο χρόνος ξεκούρασης είναι πολύ μικρός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά να βγαίνουν από το γήπεδο και να είναι καλά. Η διαφορά με την οποία επικρατήσαμε σε συνδυασμό με την ήττα της Πολωνίας μπορεί να αποδειχθεί παγίδα και το έχουμε ήδη επισημάνει και στα παιδιά αμέσως μετά το παιχνίδι. Μπορεί να μετριάσαμε τον ενθουσιασμό τους, αλλά πρέπει να τους μιλάμε ειλικρινά, να τους τα λέμε όλα αυτά, γιατί είναι ένα τουρνουά με συνεχόμενους αγώνες”.