Για τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του να ξεχάσουν σύντομα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τι έγινε χθες το βράδυ (12/8)

Ο νεαρός, που μέτρησε χθες 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, τόνισε τη σημασία της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις αλλά και το ταιριαστό στυλ μπάσκετ που παίζει η Εθνική ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποψινό αγώνα (13/8 – 19:45) κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση, ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή μας και είμαστε μια οικογένεια τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο. Είναι όντως το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε. Μας αρέσει το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, να τρέξουμε, αλλά μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτό παίρνουμε ενέργεια από την άμυνά μας, την πίεση και την ομαδική δουλειά.

Ξεχάσαμε ήδη τι έγινε. Αν μείνουμε σε αυτό θα είναι λάθος. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό κάναμε και στην πρεμιέρα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε όλο το τουρνουά. Να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Εκείνο ήταν ένα φιλικό παιχνίδι πριν από αρκετές μέρες, αυτό ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Ξέραμε πως θα είναι διαβασμένοι απέναντί μας, περιμέναμε ένα καλό παιχνίδι και ήμασταν απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο μας και σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι το χαρήκαμε πολύ, αλλά για λίγο. Ήταν μια ωραία νίκη, ήταν μια καλή πρεμιέρα, αλλά δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για κάτι άλλο. Μας περιμένει το αυριανό παιχνίδι. Χαρήκαμε με τη λήξη, το χαρήκαμε στο παρκέ, αλλά στα αποδυτήρια οι πανηγυρισμοί είχαν ήδη τελειώσει. Στο μυαλό μας είναι η συνέχεια και μόνο».