Ένα λεπτό και κάτι πριν το φινάλε στο χθεσινό (2/5) Game 1 μεταξύ των δύο ομάδων, οι Boston Celtics μετά από τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ βρήκαν ένα καλάθι από κοντά και έκαναν το 113-110. Ωστόσο, από εκεί και πέρα άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα, με τον Paul Reed αρχικά να μειώνει με ένα μεγάλο ζευγάρι βολών στο 113-112 με 57 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος.

Στην επόμενη επίθεσή τους οι Κέλτες κόλλησαν υπερβολικά τη μπάλα στα χέρια τους και με μερικά δευτερόλεπτα να απομένουν εκείνη πέρασε στα χέρια του Malcolm Brogdon, κορυφαίου Έκτου Παίκτη της κανονικής διάρκειας, που 0.5″ πριν τη λήξη του χρόνου επίθεσης πήρε την απόφαση να πετάξει τη μπάλα χωρίς να βλέπει σε ένα νεκρό σημείο από παίκτες των πράσινων.

Εκεί, περίμενε φυσικά ο Tyrese Maxey, ο οποίος έτρεξε σαν αστραπή το γήπεδο ολομόναχος με τους παίκτες της Βοστόνης να διαμαρτύρονται πως ο χρόνος επίθεσης είχε λήξει πριν το λάθος του Brogdon (δεν είχε λήξει) και να πετυχαίνει ένα από τα πλέον εύκολα καλάθια της ζωής του για το προσπέρασμα των Sixers με 113-114 με 29″ στο ρολόι.

Η συνέχεια γνωστή, με τον Jayson Tatum να σκοράρει με 2/2 βολές άμεσα για το 115-114 και τον James Harden να… σκοτώνει τους οικοδεσπότες με ένα απίθανο τρίποντο μπροστά στο υψωμένο χέρι του Al Horford μερικές στιγμές αργότερα για το νέο προσπέρασμα της Philadelphia με 115-117.

Το λάθος του Brogdon όμως και το εύκολο καλάθι του Maxey ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των 76ers χαρίζοντας στην ομάδα του Doc Rivers επιπλέον κατοχή ανεξαρτήτως του τι θα έκανε ο αντίπαλος αλλά και τον αέρα του προπορευόμενου…

 

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω στιγμιότυπο στο βίντεο που ακολουθεί:

 

https://twitter.com/TrashTalk_fr/status/1653214074950361088?s=19