Τα πρώτα τους σχόλια έκαναν μετά την κλήρωση των ομίλων του Basketball Champions League για τη σεζόν 2023-2024 οι πλευρές των ΑΕΚ, Περιστερίου και ΠΑΟΚ, οι οποίες φυσικά είχαν ανάμεικτα συναισθήματα αντίστοιχα του βαθμού δυσκολίας που έβγαλε η κληρωτίδα…

Αναλυτικά όσα ανέφεραν από την ΑΕΚ (Joan Plaza):

«Πρέπει να μείνουμε συνετοί και ταπεινοί. Ο όμιλός μας διαθέτει πολύ καλούς αντιπάλους, όπως είναι κυρίως η Ντιναμό Σάσαρι, μία ιστορική ομάδα, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ιταλικού Πρωταθλήματος, που είναι ένα από τα ισχυρότερα της Ευρώπης.
Πολύ καλή ομάδα είναι και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, που επίσης τερμάτισε στην τετράδα του δικού της πρωταθλήματος. Και τέλος, θα έχουμε απέναντί μας και την Πρωταθλήτρια Πολωνίας. Οπότε αυτό, που απαιτείται είναι να δείξουμε το μέγιστο σεβασμό ως προς όλους.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για μας είναι, ότι τώρα σχηματοποιείται η ομάδα μας, ενώ οι αντίπαλοί μας έχουν πλήρες ή σχεδόν πλήρες ρόστερ. Έχουμε ξεκινήσει, ωστόσο, καλά, στις μεταγραφές και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Εκκρεμεί για μας και το θέμα της προσφυγής για την τιμωρία μας».

Αναλυτικά όσα ανέφεραν από το Περιστέρι (Γιώργος Πανταζόπουλος):

«Είναι μια κλήρωση που χρίζει ξεκάθαρα φαβορί του ομίλου, αλλά και της διοργάνωσης τη Μάλαγα.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, καθώς δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη τα ρόστερ των ομάδων, φαίνεται πως είναι ένας όμιλος που αφήνει αρκετές πιθανότητες αν τα καταφέρεις και είσαι δεύτερος να περάσεις στους «16» της διοργάνωσης, μέσα από τη διαδικασία των Play-In».

Αναλυτικά όσα ανέφεραν από τον ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός):

«Θεωρώ ότι κληρωθήκαμε στον δεύτερο δυσκολότερο όμιλο από πλευράς δυναμικότητας ομάδων. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες, για τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς θα παρουσιάσουν, αλλά ξέρουμε πως λειτουργούν, τι μπάτζετ έχουν και τις στόχους θέτουν, τόσο όσον αφορά τις εθνικές λίγκες, αλλά και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από τις πρώτες τους κινήσεις φαίνεται ότι Galatasaray και Hapoel θέλουν να παρουσιάσουν ρόστερ υψηλού επιπέδου. Δεν θα ήταν έκπληξη εάν ο απώτερος σκοπός τους είναι να παίξουν κάποια στιγμή στην Ευρωλίγκα. Έχουν άλλωστε τη δυνατότητα να το κάνουν», σχολίασε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για την 4η ομάδα του ομίλου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο ομάδες που είναι φαβορί.

Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρας μας, τη συμπαράσταση του κόσμου μας, και να φτιάξουμε εκείνο το αγωνιστικό προφίλ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, οι ομάδες τώρα δημιουργούνται, νομίζω ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο πολύ δύσκολος όμιλός μας».