Η μεγάλη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού με των απόκτηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, συνδυαστικά με τις κινήσεις που δείχνουν ότι οι «πράσινοι» κάνουν το restart τους με «κανονικούς παίκτες» και όχι με μετριότητες που παρουσιάζονται ως «έξυπνες βόμβες». Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η θερμοκρασία… χτύπησε κόκκινο. Ή μάλλον, χτύπησε «πράσινο» αφού ο Παναθηναϊκός πήρε των απόφαση να προχωρήσει και τελικά να ενεργοποιήσει μια πολύ μεγάλη μεταγραφή και παράλληλα ο Σλούκας σε μια τεράστια απόφαση. Δεν είναι εύκολο να «περάσεις το ποτάμι», αφού χρειάζεται «γερό στομάχι» και τεράστιες αντοχές απέναντι στη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα και στο τοξικό οπαδικό (και όχι μόνο φυσικά) κλίμα.

 

Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας σκέπτεται την ομάδα με βάση τα «θέλω» του και ο Κώστας Σλούκας, αντίστοιχα, το δικό του μέλλον.

 

Συμβαίνουν αυτά. Από «Θεός» γίνεσαι «διάβολος», από «παιχταράς» γίνεσαι «υπερτιμημένος» (και το αντίθετο, ανάλογα με το ποια πλευρά βρίσκεσαι). Σε κάθε περίπτωση, ο Σλούκας έλαβε μια απόφαση με βάση εκείνο που θεωρούσε καλύτερο για το μέλλον του συνδυάζοντας το οικονομικό (πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών πλέον ξεπερνώντας τον Θοδωρή Παπαλουκά και την τότε μετακίνησή του το καλοκαίρι του 2008 από την CSKA και τη Μόσχα στον Ολυμπιακό και τον Πειραιά) και το αγωνιστικό (αφού θα βρει το ρόλο που θέλει και προφανώς το κίνητρο).

Την ταπεινή μου άποψη για τον Σλούκα την κατέθεσα πρόσφατα. Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι αφού μπορείτε να πατήσετε το σχετικό link για να τη διαβάσετε. Από τη στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχε σημείο επαφής με τον προπονητή και με βάση το πως σκέπτεται την ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι περισσότερο. Ο κόουτς σκέπτεται την ομάδα με βάση τα δικά του «θέλω» και ο Σλούκας, αντίστοιχα, το δικό του μέλλον από την πλευρά του επαγγελματία αθλητή.

 

Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με παίκτες υψηλού επιπέδου και όχι με χρυσές (στην καλύτερη περίπτωση) μετριότητες που επικοινωνιακά βαπτίζονται ως «ψαγμένες κινήσεις»

 

Ο Παναθηναϊκός έρχεται να δώσει ένα νέο κίνητρο στον 33χρονο Σλούκα, με ορατό και πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στα «πράσινα». Ποιος να το φανταζόταν;

Διότι οι «πράσινοι» κάνουν κανονικό restart με έναν προπονητή υψηλού επιπέδου (αναμφισβήτητα), τον Ergin Ataman, ο οποίος πλαισιώνεται από αντίστοιχες επιλογές χωρίς να χρειάζεται επικοινωνιακά να κάνουν… ψάρι το κρέας! Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με παίκτες υψηλού επιπέδου και όχι με χρυσές (στην καλύτερη περίπτωση) μετριότητες που επικοινωνιακά βαπτίζονται ως «ψαγμένες κινήσεις». Στο γήπεδο δε μπορείς να κρυφτείς κι αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Είδα πολύ θετικά την απόφαση του Ataman να «καθαρίσει» όλους τους ξένους της ομάδας (Mateusz Ponitka Derrick Williams, Paris Lee, Arturas Gudaitis, Nate Wolters) που δε μπορούσαν ούτε κάτι καλύτερο να κάνουν (άρα) ούτε και την ομάδα να αλλάξουν επίπεδο. Ρολίστες και Eurocup-ίτες βαπτίστηκαν ηγέτες.

Πλέον ο Παναθηναϊκός δείχνει να οδεύει προς τη δημιουργία ενός ρόστερ με προοπτική και σε μια χρονιά που μπορεί να σηματοδοτήσει το άμεσο restart και την επιστροφή του. Ο Σλούκας είναι μεγάλη κίνηση τόσο επικοινωνιακά όσο και αγωνιστικά και σίγουρα στέλνει το μήνυμα ότι οι «πράσινοι» είναι ισχυροί -και πάλι- και βγαίνουν από το «βάλτο» (όπου μόνοι τους είχαν βουτήξει εδώ και αρκετά χρόνια).

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τη μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό -αλλά και γενικότερα για τον Έλληνα γκαρντ- κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα κείμενα – άρθρα του Νίκου Μπουρλάκη στο basketblog.gr κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ