Ολοκληρώθηκε λοιπόν και το τουρνουά Ακρόπολις και τελευταία για πρώτη φορά νομίζω στην ιστορία η ομάδα μας. Ε και τι έγινε; Τις άλλες φορές πρώτοι ήμασταν και στο τέλος δεν κάναμε τίποτα στις διοργανώσεις.

Η ομάδα μου άρεσε είχα πει και μου αρέσει λέω. Η ομάδα μας έκανε αλλαγή πλάνου αναγκαστικά και σωστά από πέρσι. Τέλος το αμερικάνικο μπάσκετ και στροφή στο Ευρωπαϊκό και την ελληνική σχολή. Συνεπώς πάιξαμε στο Ακρόπολις με δύο ομάδες με απουσίες επίσης αλλά στο επιπεδό μας πια, καλή άμυνα. Το κρατώ. Κατεβάσαμε τους αντιπάλους στους 70π πάνω κάτω. Σημαντικό. Και σημαντικό ότι γυρίσαμε και ισοφαρισαμε από -15 την Σερβία και με την Ιταλια το κάναμε ντέρμπι από -14. Η ομάδα έδειξε στοιχεία ομάδας και αυτό είναι σημαντικό.

Σημαντικό βέβαια είναι και το πρόβλημα που έχουμε στο σουτ. Παραδοσιακό πρόβλημα που δεν αλλάζει και χάθηκε και η περίπτωση λύσης με την μη συμμετοχή του Ντόρσεϊ. Με την Σλοβενία μάλλον ήταν μια ευχάριστη παρένθεση τα 13/27τρ με τα 6/6 του Παπανικολάου. Στην συνέχεια είχαμε 6/27τρ με την Σλοβενία εντός,7/30 με την Σερβία και με την Ιταλία 8/26. Οχι τραγικά αλλά όχι και καλά ασφαλώς. Αλλά είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό και δεν έχει λύση. Μια λύση μπορεί να είναι η μέρα μας και το μπάσκετ …Ολυμπιακού επειδή η περιφέρεια στηρίζεται σε πάικτες του Ολυμπιακού και έτσι μπορεί να βρούμε καλό σουτ κάποα ματς από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις σωστές αποστάσεις.

Θέμα υπάρχει και με την έλλειψη δημιουργίας στην φροντ λάιν που το ευχάριστο είναι η εξαιρετική παρουσία Μήτογλου δεδομένης της μεγάλης του απουσίας από τα παρκέ. Ακόμα ευχάριστη η παρουσία του Ρογκαβόπουλου που είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα και όχι για να  γεμίζει το ρόστερ.

Ασφαλώς η αγωνία είναι η συμμετοχή των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούμπο. Και ειδκά του Γιάννη. Από μόνη της η παρουσία του θα τραβά 3 πάικτες πάνω του και θα βρούμε ελέυθερα σουτ. Αν τα βάλουμε θα κάνουμε και μεγάλες νίκες. Αν όχι μάχη καθώς όλοι έχουν σοβαρές απουσίες. Η ομάδα μας θα είναι ανταγωνιστική και μαχητική όπως και να έχει. Και στο κατω κάτω ακόμα και έτσι μπορούμε να πάρουμε τα πρώτα ματς που θέλουμε για την πρόκριση,με Ιορδανία και Ν. Ζηλανδία.