Χωρίς ακόμα μία… παλιοσειρά θα παραταχθεί στο EuroBasket η Ισπανία. Ο Sergio Llull τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εύκολης χθεσινής νίκης επί της Ισλανδίας και θα υποχρεωθεί να απουσιάσει από το EuroBasket, το οποίο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης.

Ο 34χρονος γκαρντ της Real υπέστη μυικό τραυματισμό, που ναι μεν δεν είναι σοβαρός, όπως ανακοίνωσε η ισπανική ομοσπονδία, εντούτοις δεν θα τον αφήσει να ενισχύσει την εθνική ομάδα στον όμιλο της Τιφλίδας.

Ο Llull έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης που τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στους αγώνες της χθεσινής ημέρας (24/8) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Κατά σύμπτωση, ο άλλος είναι και αυτός από τον ίδιο όμιλο, τον 1ο. Ο λόγος φυσικά για τον Tornike Shengelia, που χτύπησε στο δεξιό ώμο κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Γεωργίας με την Ολλανδία.

Στο EuroBasket η Ισπανία θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο, σε αυτόν που φιλοξενεί δηλαδή, και θα έχει αντίπαλους τις Βουλγαρία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο και την οικοδέσποινα Γεωργία.