Πράματα και θάματα έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Γεωργίας με την Τουρκίας, με τον καυγά του Korkmaz με τον Sanadze και την αποβολή του έξαλλου Ergin Ataman λίγο πριν από τη λήξη της 2ης παράτασης με δεύτερη τεχνική ποινή. Τα χειρότερα, πάντως, έγιναν μετά το τέλος του αγώνα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, τρεις Γεωργιανοί παίκτες επιτέθηκαν στον Furkan Korkmaz έξω από τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, με άτομα της ασφάλειας του σταδίου να συμμετέχουν μάλιστα στο επεισόδιο! Μάλιστα, η Τουρκία απείλησε ακόμα και με αποχώρηση από τη διοργάνωση, εάν οι διοργανωτές δεν τους παραδώσουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στους διαδρόμους των αποδυτηρίων!

«Σήμερα οι Γεωργιανοί παίκτες και μερικοί από τους ανθρώπους της ασφάλειας δεν μας σεβάστηκαν. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ, αλλά δυστυχώς έγινε ένα μεγάλο σκάνδαλο εκτός παρκέ. Μετά από την αποβολή του παίκτη μας, Furkan Korkmaz, τρεις παίκτες της Γεωργίας του επιτέθηκαν στους διαδρόμους την ώρα που οι άνθρωποι της ασφάλειας επιτέθηκαν στον παίκτη και τον γυμναστή μας. Ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ, όχι μποξ. Επιπλέον είμαστε ενοχλημένοι από την αδράνεια της ασφάλειας. Θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής Τουρκίας Hakan Demir, ο οποίος πήγε αντί του Ergin Ataman.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ 22 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ

Σαν να μην έφταναν τα επεισόδια, λίγο νωρίτερα η Τουρκία είχε υποβάλει ένσταση και για 22 δευτερόλεπτα που… εξαφανίστηκαν από το χρονόμετρο αμέσως μετά το επεισόδιο μεταξύ του Korkmaz και του Sanadze.