Η νίκη της Εθνικής μας επί της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και το ατυχές συμβάν με τον τραυματισμό  τραυματισμό του Λευτέρη Λιοτόπουλου ξεχώρισαν σε αυτήν την δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού παίδων. Μάλιστα οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου έμαθαν τον αντίπαλό τους στην φάση των “16” που θα είναι η Λετονία, η οποία τερμάτισε τελευταία στον τρίτο όμιλο.

Πρώτος όμιλος: Αγκαλιά με την πρωτιά η Λιθουανία

Η “Λιέτουβα” έπειτα από την άνετη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Γαλλία επιβλήθηκε και της Ολλανδίας, με συνέπεια να θέλει την νίκη απέναντι στο Ισραήλ για να κάνει το απόλυτο και να τερματίσει πρώτη. Στο άλλο ματς η Γαλλία έβγαλε αντίδραση και επιβλήθηκε του Ισραήλ, με συνέπεια να ελπίζει ακόμα και σε πρωτιά, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Δεύτερος όμιλος:  Καθάρισε την πρωτιά η Σλοβενία

Η Σλοβενία μετά την άνετη νίκη της επί της Κροατίας αλλά και την εύκολη επικράτηση της Σερβίας επί της Δανίας εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά, αφού έχει την ισοβαθμία απέναντι στους δύο Βαλκάνιους, άρα η τελευταία αγωνιστική θα είναι γι’ αυτή τυπική διαδικασία. Αντίθετα η Σερβία κι η Κροατία θέλουν την δεύτερη θέση, για την οποία θα παλέψουν στο τελευταίο παιχνίδι.

Τρίτος όμιλος: Πρώτη η Ιταλία, πάνω στην Ελλάδα η Λετονία

Η Ιταλία έφτασε στο 2/2 απέναντι στις Τουρκία και Πολωνία, με συνέπεια να τερματίσει και μαθηματικά πρώτη από την δεύτερη αγωνιστική. Αντίθετα η Λετονία είναι οριστικά τέταρτη, άρα μένει σε εκκρεμότητα η ομάδα που θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στον όμιλο πίσω από την “Σκούαντρα Αντζούρα”.

Τέταρτος όμιλος: Κρίνεται η δεύτερη θέση ανάμεσα σε Βόρεια Μακεδονία κι Ισπανία

Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα και στον όμιλο της Εθνικής μας, αφού η πρώτη αλλά κι η τέταρτη θέση έχουν καθοριστεί από σήμερα. Επομένως η αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου στην σκιά του τραυματισμού του Λευτέρη Λιοτόπουλου θα έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για τον αγώνα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ισπανία, αφού οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη, για να αποφύγουν την τρίτη θέση και το πιο δύσκολο σταύρωμα.

  1. Γαλλία – Ισραήλ 92-80
  2. Τουρκία – Λετονία 60-51
  3. Κροατία – Σλοβενία 64-83
  4. Πολωνία – Ιταλία 69-72
  5. Βόρεια Μακεδονία – Ελλάδα 48-78
  6. Ισπανία – Μαυροβούνιο 74-66
  7. Δανία – Σερβία 56-77
  8. Ολλανδία – Λιθουανία 73-80

 

Πρώτος όμιλος

Λιθουανία 2-0

Γαλλία 1-1

Ισράηλ 1-1

Ολλανδία 1-1

Δεύτερος όμιλος

Σλοβενία 2-0

Κροατία 1-1

Σερβία 1-1

Δανία 0-2

Τρίτος όμιλος

Ιταλία 2-0

Πολωνία 1-1

Τουρκία 1-1

Λετονία 0-2

Τέταρτος όμιλος

Ελλάδα 2-0

Ισπανία 1-1

Βόρεια Μακεδονία 1-1

Μαυροβούνιο 0-2