Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραβάει, όπως είναι φυσικά απόλυτα λογικό, όλα τα βλέμματα πάνω του. Ο Νικ Καλάθης ήταν για ακόμα μια φορά ο floor general που έχει ανάγκη κάθε μια ομάδα με βαθιά όνειρα. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο… Κώστας Παπανικολάου με αθόρυβη και δυναμική ταυτόχρονα δουλειά σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.
Ωστόσο, χωρίς τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, η Εθνική ομάδα δύσκολα θα κέρδιζε τους πολύ σκληρούς για να πεθάνουν σήμερα (11/9) το βράδυ Τσέχους για τη φάση των 16 του φετινού EuroBasket 2022.

Ο άσος του Ολυμπιακού δεν έχει την αγωνιστική ποιότητα των προαναφερθέντων αλλά έχει απερίγραπτο πάθος και τσαγανό, με την ικανότητά του αφενός να κολλάει σαν… βδέλλα σε κάθε φάση στα μετόπισθεν χάρις το hustle και την όρεξή του να κάνει τη βρώμικη δουλειά και αφετέρου την αποτελεσματικότητά του από μακρινή απόσταση επιθετικά να λύνει πολλάκις τα χέρια του Δημήτρη Ιτούδη, που είδε στο πρόσωπό του τον απόλυτο X Factor της Επίσημης Αγαπημένης κόντρα σε μια πολύ καλά προετοιμασμένη και σκληρή ομάδα.

Συνολικά, στα μόλις 12 λεπτά που πάτησε παρκέ έκανε τη χώρα μας καλύτερη κατά 9 πόντους (2η καλύτερη επίδοση πίσω από τον αρχηγό Παπανικολάου) σε ένα ματς που κρίθηκε εν τέλει στους 6 μόλις πόντους, όντας το θορυβώδες γρανάζι που έψαχνε η Ελλάδα σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

Για την ακρίβεια, ο έμπειρος πλέον wingman θα τελείωνε ένα από τα πλέον κυνικά παιχνίδια με το Εθνόσημο στο στήθος μετρώντας 8 πόντους με 2-5 τρίποντα, 2 ασίστ αλλά και 2 κλεψίματα -με τη στατιστική υπηρεσία απλά να επιβεβαιώνει τη διάθεση και το… μένος του εντός των τεσσάρων γραμμών, με τον Λαρεντζάκη να ντύνεται ξανά ο X Factor μιας ομάδας που στηρίζει πολλά στη ψυχολογία, το μομέντουμ και τον ρυθμό της.