Δύο ημέρες πριν από την έναρξη του EuroBasket η FIBA ανέδειξε νέο (πρώτο) φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην 3η -και μάλλον τελευταία- έκδοση των power rankings. Ποια είναι η χώρα που θεωρείται πλέον το πρώτο φαβορί για τον τίτλο; Η Σερβία.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέβασε μάλιστα τη Σερβία τέσσερις θέσεις, από την 5η στην 1η, κρίνοντας προφανώς από τα δείγματα γραφής της ομάδας του Svetislav Pesic στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τις νίκες επί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στη 2η θέση βρίσκεται πλέον η Σλοβενία και σταθερά 3η είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 3ου ομίλου στο Μιλάνο, αλλά το bracket θα μπορούσε να την οδηγήσει σε μια πιθανή διασταύρωση στους Προημιτελικούς με τη Γαλλία ή τη Σλοβενία –ένα ζευγάρι αρκετά καλό για τον τελικό», παρατηρηθεί ορθώς στο σχετικό άρθρο η FIBA.

Στην 4η θέση τοποθετήθηκε ξανά η Λιθουανία, ενώ μεγάλη πτώση (από τη 2η στην 5η θέση) είχε η Γαλλία μετά την ηχηρή ήττα από τη Βοσνία πριν από μερικές ημέρες. Στον αντίποδα, δύο θέσεις ψηλότερα βρίσκουμε πλέον τη Γερμανία, που θεωρείται πια το 6ο φαβορί για τον τίτλο, πάνω από την 7η Ισπανία και την 8η Ιταλία, η οποία ανέβηκε πάντως κι αυτή μία θέση παρά την απώλεια του Danilo Gallinari.

Εκτός πρώτης οκτάδας έπεσε η Τουρκία (από την 6η στην 9η θέση), ενώ σταθερά στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ολλανδία.

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη λίστα από το 1 έως το 24 ΕΔΩ