Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ολοκλήρωσε την έρευνά της σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τιφλίδα μετά το τέλος της αναμέτρησης Τουρκία – Γεωργία και κάλεσε σήμερα (15/9) σε απολογία τόσο τους τέσσερις παίκτες που ενεπλάκησαν σε αυτό, όσο και τις δύο ομοσπονδίες.

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο είχαν αναμειχθεί οι Tornike Shengelia, Goga Bitadze, Duda Sanadze από πλευράς Γεωργίας και ο Furkan Korkmaz από τους Τούρκους.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας:

«Ύστερα από τις καταγγελίες και από τις δύο ομοσπονδίες σχετικά με τα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου μετά από το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουρκία και την Γεωργία, η FIBA άνοιξε υπόθεση στις 5/9.

Έπειτα από προσεκτική εξέταση του υλικού από τις κάμερες η FIBA κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των παικτών: Goga Bitadze, Duda Sanadze, Furkan Korkmaz και Tornike Shengelia καθώς επίσης και των αντίστοιχων ομοσπονδιών.

Η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές να παρουσιάσουν τη θέση τους στην έρευνα πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση και τιμωρία».