LUAVI header ad

Το Αγρίνιο «ανέκρινε» τον Βασίλη Λαμπρόπουλο (pic)

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην παλιά του ομάδα το Αγρίνιο μιλώντας για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Το Αγρίνιο «ανέκρινε» τον Βασίλη Λαμπρόπουλο (pic)

Η ομάδα του Αγρινίου έκανε κάποιες ερωτήσεις στον παλιό της αθλητή Βασίλη Λαμπρόπουλο για πολλά θέματα του παρελθόντος. Ο Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε 3 χρόνια με τη φανέλα του Αγρινίου και αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην άνοδο της ομάδας το 2011 στη Γ' Εθνική κατηγορία από την Α' ΕΣΚΑΒΔΕ.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος:

- Βασίλη πως είχες πάρει την απόφαση να αποδεχτείς την πρόταση του Α.Ο.Α. το καλοκαίρι του 2011;

"Μετά από μια δύσκολη χρονιά στη Β΄ Εθνική και ένα σοβαρό τραυματισμό που είχα, το καλοκαίρι εκείνο, 9 χρόνια πριν, έρχεται η πρώτη επαφή με τον Α.Ο.Α. μέσω του κόουτς Διαμαντάκου και του μάνατζέρ μου τότε. Υπήρχε ένα πλάνο να επιστρέψει άμεσα στις Εθνικές Κατηγορίες η ομάδα φέρνοντας παίκτες από ανώτερες κατηγορίες, όπως και έγινε. Μίλησα με τον κόουτς, μου εξήγησε τη σοβαρή και επαγγελματική κατάσταση που επικρατούσε, τα βρήκαμε στο οικονομικό και έτσι επέλεξα να έρθω στην ομάδα και να αγωνιστώ με τα χρώματά της στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ".

- Τι πίστευες τότε ερχόμενος στην ομάδα που αγωνίζονταν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ;

"Στην αρχή πίστευα ότι τα πράγματα θα ήταν πανεύκολα. Θα πήγαινα σε μια ομάδα τοπικού που δε θα κάναμε πολύ προπόνηση, θα ήμασταν παίκτες ανώτερης κατηγορίας και αν παίζαμε έστω και στο μισό των δυνατοτήτων μας, θα κερδίζαμε άνετα. Φυσικά όλα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έκανα περισσότερη προπόνηση από κάθε άλλη φορά μέχρι τότε στη ζωή μου και τα πράγματα ήταν ακριβώς όπως μου τα είχε περιγράψει ο κόουτς. Η ομάδα δούλευε σε επαγγελματικά πλαίσια, οι παίκτες που είχαμε ήταν αναγνωρισμένης αξίας, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά για πολύ παραπάνω και έτσι ήρθε η άνοδος με σχετική ευκολία πιστεύω".

- Και η επόμενη μέρα με την επιστροφή σε Εθνικές κατηγορίες πως ήταν;

"Η επόμενη μέρα βρήκε την ομάδα σε Εθνική Κατηγορία. Οι υποχρεώσεις ήταν πιο πολλές και οι δυσκολίες περισσότερες. Παρόλα αυτά η ομάδα άντεξε, γιατί είχε το υπόβαθρο και το επαγγελματικό και το οικονομικό".

- Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή;

"Η καλύτερη στιγμή σαφώς και ήταν η άνοδος και μάλιστα όντας αήττητοι. Αλλά και η ακριβώς επόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική που παρόλο που ήμασταν νεοφώτιστοι, καταφέραμε να κάνουμε μια τρομερή πορεία για τα δεδομένα μας. Η χειρότερη στιγμή ήταν σίγουρα όταν έφυγα από την ομάδα. Όχι τόσο για το ότι έφυγα, αλλά ο τρόπος που έγινε αυτό, διότι αυτά τα χρόνια νόμιζα ότι είχα κάνει φίλους, αλλά δυστυχώς όταν υπάρχει το επαγγελματικό στη μέση, δε χωράνε αυτά".

- Θυμάσαι περιστατικά σε αυτή την τριετία στον Α.Ο.Α.;

"Σίγουρα θυμάμαι πάρα πολλά περιστατικά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι υπήρχε παίκτης της ομάδας που από την πολύ προπόνηση έπεσε στα τέσσερα και παρακαλούσε τον κόουτς να σταματήσουμε".

- Τι πιστεύεις για την πορεία της ομάδας αυτά τα χρόνια και για τους λόγους που βρίσκεται σήμερα στην Α2 Εθνική Κατηγορία;

"Η ομάδα έκανε σταθερά βήματα όλα αυτά τα χρόνια και με υπομονή κατάφερε να βρεθεί στην Α2 Εθνική Κατηγορία, κάτι που θεωρώ ότι αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Έχει έναν προπονητή που έχει παραστάσεις και από το εξωτερικό, ξέρει από σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο και το πως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα σε όλους τους τομείς. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα ανέβηκε επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια με τον κόουτς Διαμαντάκο στο "τιμόνι". Όλο αυτό είναι δικό του "οικοδόμημα" και φαίνεται από την παρουσία της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία".

- Τι θεωρείς ότι χρειάζεται μια ομάδα για να σταθεί σε αυτό το επίπεδο;

"Προσωπικά πιστεύω ότι για να κρατηθεί μια ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο - όχι μόνο ο Α.Ο. Αγρινίου αλλά οποιαδήποτε επαρχιακή ομάδα - χρειάζεται οργάνωση σε όλους τους τομείς αλλά και ενότητα τόσο από τον κόσμο που την στηρίζει όσο και από αυτούς που την διοικούν, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει".

- Τι έχεις να πεις για την κατάσταση που ζούμε σήμερα και τι θέλεις να ευχηθείς;

"Εύχομαι στους φίλους του Α.Ο. Αγρινίου αλλά και σε όλο τον κόσμο καλή δύναμη και υπομονή, για να βγούμε όλοι μας νικητές από αυτόν το δύσκολο αγώνα".

Δείτε και τη σχετική δημοσίευση του Αγρινίου:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο