«Λουκέτο» στα Εθνικά Πρωταθλήματα και απαγόρευση προπονήσεων εντός των κλειστών σταδίων!

Το Basketblog αποκαλύπτει πέρα από το «λουκέτο» στα Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων θα απαγορεύονται και οι προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα και οι ομάδες και οι Ακαδημίες θα μπορούν να κάνουν μόνο ατομικές προπονήσεις κι αυτές αποκλειστικά σε ανοιχτούς χώρους!
«Λουκέτο» στα Εθνικά Πρωταθλήματα και απαγόρευση προπονήσεων εντός των κλειστών σταδίων!

Το Basketblog αποκαλύπτει τα νέα μέτρα κατά του Covid-19 που εξήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ισχύουν για 1 μήνα, περιλαμβάνουν πέρα από το «λουκέτο» στα Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ και στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και απαγόρευση στις προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα! Έτσι οι ομάδες της ΕΟΚ και των Ενώσεων και οι Ακαδημίες  θα μπορούν να κάνουν μόνο ατομικές προπονήσεις κι αυτές αποκλειστικά σε ανοιχτούς χώρους!

Η εξειδίκευση των νέων μέτρων και οι αποφάσεις για τον αθλητισμό και στην περίπτωσή μας στο μπάσκετ γίνεται αυτή την ώρα σε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα (31/10) το βράδυ.

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το Basketblog η Πολιτεία είναι πιθανό να δώσει ειδική άδεια για να γλιτώσουν από τα νέα μέτρα για τον Covid-19 οι Basket League και οι ομάδες που παίζουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Προμηθέας, ΑΕΚ, Περιστέρι).

Κι αυτό θα γίνει όχι φυσικά… χαρτιστικά. Η Πολιτεία δεν θα βάλει «λουκέτο» εκεί, διότι οι ομάδες αυτές κάνουν συνέχεια τεστ για τον ιό (βάσει των πρωτοκόλλων υγείας, της Πολιτείας) ελέγχουν την κατάσταση και ξέρουν ανά πάσα στιγμή το τι γίνεται.

Οι υπόλοιπες ομάδες όμως, που παίζουν στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ (Α2, Β’ Εθνική, Γ’ εθνική, Α1 Γυναικών, Α2 Γυναικών) και στα πρωταθλήματα των Ενώσεων μένουν εκτός και θα υποστούν το «λουκέτο» του ενός μήνα.

Το θέμα είναι βέβαια, να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ζήτημα των περιοχών που είναι στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου από τον ιό, είναι δηλαδή στο «κόκκινο» και των άλλων περιοχών, όπου το πρόβλημα της εξάπλωσης του Covid-19 δεν είναι τεράστιο ακόμα.

Να φανεί δηλαδή αν το κλείσιμο των γηπέδων, άρα και η απαγόρευση αγώνων και προπονήσεων θα ισχύουν για όλες τις περιοχές ανεξάρτητα από την… κατηγορία κινδύνου στην οποία βρίσκονται.

Εκεί είναι ένα ζήτημα, διότι είναι άδικο να μην μπορούν οι ομάδες, ή οι Ακαδημίες  που είναι σε περιοχές που δεν υπάρχει τεράστια εξάπλωση του ιού όχι απλά να μην παίζουν, αλλά να μην κάνουν προπονήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο