Trace N Chase (top)

Οι παίκτες της Β' Εθνικής αντιδρούν στη διακοπή του πρωταθλήματος! (Pt. 4)

Το Basketblog.gr μίλησε με αθλητές της Β' Εθνικής σχετικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, τα οικονομικά ζητήματα που τους απασχολούν και άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις τους για τη συνέχεια (Μέρος 4ο).
Οι παίκτες της Β' Εθνικής αντιδρούν στη διακοπή του πρωταθλήματος! (Pt. 4)

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται και η χώρα μας βρίσκεται ξανά σε ένα "lockdown", ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός δέχεται "χτυπήματα" χωρίς να υπάρχει άμεση λύση στο προσκήνιο. Το Basketblog.gr μίλησε με αθλητές από την Β' Εθνική σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι αθλητές από την εν λόγω κατηγορία, είπαν την άποψή τους σχετικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, μίλησαν για το οικονομικό ζήτημα που τους ταλανίζει και στο τέλος πρότειναν ο καθένας από τη δική του πλευρά λύσεις στο δύσκολο καιρό που βιώνουμε, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και το χώρο του μπάσκετ.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος των αντιδράσεων των παικτών της Α2 Ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το δεύτερο μέρος των αντιδράσεων των παικτών της Α2 Ανδρών

Δείτε ΕΔΩ τις αντιδράσεις των προπονητών της Α2 Ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος, ΕΔΩ το δεύτερο μέρος και ΕΔΩ το τρίτο μέρος από τις αντιδράσεις των παικτών της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Οι αθλητές που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή από την Β' Εθνική (μέρος 4ο) ήταν οι εξής:

Κώστας Μουμπάρακ (Πανελευσινιακός)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Ξεκινώντας το φετινό πρωτάθλημα νομίζω ότι γέμισε αισιοδοξία όλο το μπασκετικό στερέωμα μετά από το απρόσμενο τέλος της περσινής σεζόν! Παρ' όλα αυτά το άσχημο σενάριο του δεύτερου κύματος του κορονοϊού επανήλθε! Εφόσον οι ειδικοί αποφάσισαν τα συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία όλων μας δεν νομίζω ότι χωράει κάποια αντίθετη γνώμη σε αυτό! Όμως θεωρώ ότι εφόσον παρθήκαν κάποια μέτρα θα έπρεπε να ισχύουν καθολικά για όλα τα πρωταθλήματα! Εφόσον η basket league συνεχίζει κανονικά την αγωνιστική της δραστηριότητα, γιατί το ίδιο να μην μπορεί να ισχύσει και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα; Η άποψη μου είναι ότι η πολιτεία όπως μεριμνά για ανθρώπους που μπαίνουν σε αναστολή εργάσιας για παράδειγμα, έτσι θα έπρεπε να μεριμνήσει και για τον αθλητισμό. Θα μπορούσε να επωμιστεί το κόστος για εβδομαδιαία τεστ τουλάχιστον στις εθνικές κατηγορίες ώστε να μπορέσει να μην επηρεαστεί η αγωνιστική δραστηριότητα. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά ειδικά για τους αθλητές που βιοπορίζονται από το μπάσκετ, όπου θέλοντας και μη θα πρέπει να προσανατολιστούν σε άλλους τομείς για να βγάλουν τα προς το ζειν. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν και να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε σύντομα στα γήπεδα, μέχρι τότε υπομονή και όσο γίνεται αισιοδοξία σε όλους!»


Θοδωρής Πρωτούλης (Μακεδονικός)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία όλος ο πλανήτης δυσκολεύεται εξαιρετικά πολύ. Ειδικά αυτήν την περίοδο σε πάρα πολλά μέρη έχει σχεδόν σταματήσει η ζωή των ανθρώπων με σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχική τους υγεία, γεγονός που προσωπικά το θεωρώ κατά πολύ σημαντικοτέρο από τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν. Από τη μία πλευρά δεν μου αρέσει καθόλου να υπάρχει ουσιαστικά αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, των εκπαιδευτικών διαδικασιών (γιατί σε καμία περίπτωση η τηλεκπαίδευση δεν αντικαθιστά τη φυσική διαδικασία του μαθήματος) και κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Από την άλλη φυσικά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ αυτό που συμβαίνει σε τεράστιο βαθμό σε αρκετά επίπεδα της χώρας (και ίσως και σε άλλες χώρες).

Ενώ εδώ και σχεδόν έναν χρόνο γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη, δεν λαμβάνονται αποφάσεις με στόχο την πρόληψη και την αποφυγή ορισμένων ακραίων αποφάσεων που λαμβάνονται τώρα. Με στεναχωρεί και πολλές φορές με εξοργίζει, οι υπεύθυνοι - όλων των επιπέδων από το υπουργείο μέχρι τον κατώτερο στην αλυσίδα - να συμπεριφέρονται σαν να περιμένουν να φτάσουμε στο απροχώρητο και αναπόφευκτα να ληφθεί η απόφαση κλεισίματος. Όταν είσαι υπεύθυνος οφείλεις να κάνες ό,τι περνάει από το χέρι σου για να προστατεύσεις αυτούς για τους οποίους έχεις την ευθύνη. Και το πιο στενάχωρο από όλα είναι το γεγονός ότι σχεδόν παντού ακούω τη φράση: «Είναι οικονομικό το θέμα». Δηλαδή, τα χρήματα είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο. Και αν το θέμα είναι οικονομικό και το γνωρίζεις, οφείλεις να κάνεις τα πάντα για να μπορέσεις να το λύσεις, ειδικά όταν έχεις το πλεονέκτημα να το γνωρίζεις από καιρό πριν. Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να το λύσεις, θα έχεις κάνει αυτό που οφείλεις. Και αν κάνεις αυτό που οφείλεις σίγουρα θα μπορέσεις να πετύχεις ως έναν βαθμό αυτό που επιθυμείς. Είναι άδικο να βλέπουμε το πρωτάθλημα της Α1 να διεξάγεται κανονικά και όπως πρέπει γιατί εκεί υπάρχουν χρήματα και εμείς να είμαστε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και πλήρους απραξίας γιατί κανείς δεν προσπάθησε να το αποφύγει όλο αυτό. Και όπως είπα, όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλους ακόμα και για τους υπεύθυνους ομάδων όπου γνωρίζω περιπτώσεις που κάνανε ό,τι μπορούσαν έτσι ώστε να μην πληρώσουν τεστ για τους αθλητές τους ακόμα και σε περιπτώσεις που ήταν δεδομένο ότι υπήρχε αναγκαιότητα, γιατί το θέμα ήταν οικονομικό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αθλητές, οι οποίοι επιβιώνουν από το μπάσκετ και είναι αφημένοι στη μοίρα τους και στο αν ο πρόεδρος της ομάδας τους θα προσπαθήσει να τους παρέχει έστω κάποια χρήματα από την τσέπη του γιατί δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές. Θέλω να πιστεύω και να διατηρώ την ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμα έστω και λίγοι τέτοιοι άνθρωποι, γιατί και να υπάρχουν θα είναι λίγοι. Δεν είναι εύκολο αυτό όπως δεν είναι εύκολη και η κατάσταση που ζούμε, η οποία απαιτεί ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Χάρηκα πολύ με τη δημόσια ανακοίνωση της ομάδας των Ικάρων Τρικάλων και την επιστολή που έστειλαν στον αρμόδιο υφυπουργό. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Όσον αφορά την πρόταση των λύσεων, το πιο απλό θα ήταν να έχει γίνει εδώ και καιρό συζήτηση μεταξύ ομοσπονδίας και υπουργείου έτσι ώστε να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια και να έχουν γίνει οι απαραίτητες συμφωνίες με διαγνωστικά κέντρα με στόχο να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα τεστ. Είναι κάτι το οποίο φυσικά θέλει πολύ χρόνο, κόπο και πολλά χρήματα αλλά όπως είπα και πριν στον κόσμο μας πλέον τα χρήματα είναι σημαντικότερα από οτιδήποτε άλλο. Και πριν προλάβει να πει ο οποισδήποτε «Μην κατηγορείτε μόνο, προτείνετε και λύσεις», θα τον προλάβω εγώ και θα πω ότι λύσεις οφείλουν να βρίσκουν αυτοί, οι οποίοι κατέχουν τις αντίστοιχες υπεύθυνες θέσεις και σίγουρα όχι οι αθλητές»


Θάνος Μπολάτογλου (Ένωση Ιλίου)


-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Δεν συμφωνώ καθόλου με τη διακοπή, όπως και κανένας αθλητής πιστεύω σε οποιοδήποτε άθλημα στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε κανονικά τη σεζόν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλους τους κανόνες. Ωστόσο η κυβέρνηση έλαβε κάποια μέτρα και πρέπει να συμμορφωθούμε με βάση αυτά. Όσον άφορα τις πληρωμές θεωρώ δίκαιο όλες οι ομάδες να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τη στιγμή που ανεστάλη κάθε αθλητική δραστηριότητα. Είναι μια δύσκολη περίοδος και για εμάς τους αθλητές αλλά και για  τα σωματεία, καθώς έκλεισαν οι ακαδημίες, που αποτελούν τη κυρία πηγή εσόδων τους, και πολύ δύσκολα θα βρεθούν τώρα χορηγοί. Σίγουρα για τους αθλητές που βιοποριζονται  αποκλειστικά και μόνο από το μπάσκετ, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όσο καιρό επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι αθλητές είναι πρώτα απ' όλα υπομονή, και δεύτερον να κρατάμε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση το σώμα μας, διότι σε περίπτωση επανεκκίνησης τους πρωταθλήματος να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος τραυματισμού. Η πιο κατάλληλη και σωστή λύση θα ήταν να παρέχεται μηνιαία ένα πόσο από την Ομοσπονδία ή την Πολιτεία στα ερασιτεχνικά σωματεία, έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος των μοριακών τεστ, διότι κάποια σωματεία αυτή τη στιγμή δεν έχουν την δυνατότητα να ζημιωθούν οικονομικά και για τα τεστ. Ελπίζω όλη αυτή η κατάσταση να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψουμε στα γήπεδα για το άθλημα που όλοι αγαπάμε...»


Μηνάς Στεργίου (Μελίσσια)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Βιώνουμε μια δύσκολη εποχή με συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους μας. Προφανώς η δημόσια υγεία είναι αυτό που προέχει. Εφόσον λοιπόν οι ειδικοί κρίνουν ότι η διακοπή είναι αναγκαία οφείλουμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση, όσο και να μας στεναχωρεί. Από την στιγμή που μια ομάδα παύει να λειτουργεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Οπότε είναι και αναμενόμενο η πλειοψηφία των σωματείων να έρθουν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα .Κανένας μας επομένως δεν βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει εάν θα υπάρξουν πληρωμές ,για το διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία των σωματείων .Σε μια ενδεχόμενη παύση των πληρωμών πλήθος αθλητών θα έχει σοβαρό πρόβλημα ,πόσο μάλλον εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν κάποια άλλη πηγή εισοδήματος. Ένα ιδανικό σενάριο και ίσως ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουμε άμεσα στα παρκέ είναι η εξασφάλιση πλήρους ασφάλειας μέσω εβδομαδιαίων τεστ,όπως στην Basket League.Διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα .Όπως και να έχει , προς το παρόν ,βάζοντας πάνω από όλα την υγεία μας ,πρέπει να κάνουμε υπομονή και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία .Ας ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν το συντομότερο δυνατό και θα καταφέρουμε να επανέλθουμε ομαλά στους αγωνιστικούς χώρους».


Αντώνης Χρύσης (IBC)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Δεν συμφωνώ με τη διακοπή. Τηρούσαμε όλους τους κανόνες σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαμε λάβει, και μετά από μεγάλη αποχή μπαίνει σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία όλων των αθλητών. Οι ομάδες το κύριο έσοδο που έχουν, είναι οι ακαδημίες και από τη στιγμή που θα σταματήσουν να λειτουργούν, θα αντιμετωπίσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα χωρίς να ευθύνονται. Αν δεν εργάζεται ένας αθλητής, σίγουρα θα αντιμετωπίσει και βιοποριστικό πρόβλημα και κάποιο επίδομα θα ήταν μια λύση. Να συνεχίσουμε τουλάχιστον να προπονούμαστε και να λειτουργούν και οι ακαδημίες των ομάδων, ούτως ώστε όταν καταλαγιάσει αυτό το δεύτερο κύμα, και οι ομάδες να μπορούν να έχουν έσοδα και οι αθλητές να κρατηθούν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Τέλος με την σειρά μου να ευχηθώ καλή επιστροφή στα γήπεδα με φιλάθλους και χωρίς τραυματισμούς...!»


Θανάσης Χολέβας (Ευκαρπία)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Δεν συμφωνώ με την διακοπή του πρωταθλήματος καθώς είναι επιλεκτική και τηρούσαμε όλες τις οδηγίες που μας είχαν δοθεί. Η πολιτεία θα μπορούσε να φροντίσει να καλύψει το κόστος για τη διενέργεια συχνών τεστ ώστε να συνεχίσουμε την αγωνιστική χρονιά. Κατα το lockdown η μετακίνηση των αθλητών θα ήταν συγκεκριμένη άρα και ιχνηλάτηση πιο εύκολη σε ενδεχόμενο κρουσμα. Ξέραμε ότι θα ήταν μια δύσκολη χρονιά με μειωμένα έσοδα για τους συλλόγους. Το κυριότερο έσοδο των ομάδων είναι οι ακαδημίες και όσο δεν λειτουργούν είναι δύσκολο να καλυφθούν τα έξοδα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Ευελπιστώ ότι όταν συνεχιστεί το πρωτάθλημα οι σύλλογοι θα κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν τους αθλητές ώστε να τελειώσει όσο γίνεται πιο ομαλά αυτή η αγωνιστική χρονιά. Για τους αθλητές που ζουν με αυτά τα χρήματα τίθεται θέμα επιβίωσης καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση ή παύση πληρωμή τους δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Για μένα το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το μετά καθώς μετά την μεγάλη περίοδο παύσης που περάσαμε, ξεκινήσαμε την προετοιμασία, μπήκαμε σιγά σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό και σταματήσαμε απότομα. Κάθε μέρα που καθόμαστε λειτουργεί εναντίον μας και αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού στην επανέναρξη γιατί σίγουρα δεν θα έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο που πρέπει ώστε να φτάσει το σώμα μας στο σημείο που ήταν. Εύχομαι υγεία σε όλους και να βρεθεί σύντομα μια λύση για να επιστρέψουμε στο γήπεδο».


Γιώργος Φλιάτης (Πανσερραϊκός)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν συμφωνώ πως έπρεπε να διακοπεί το πρωτάθλημα για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο θεωρώ λανθασμένη απόφαση να απαγορεύσουν τις προπονήσεις και να απομακρύνουν τους αθλητές από τα γήπεδα. Όσον αναφορά το κομμάτι των πληρωμών πρέπει το κράτος να σταθεί δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία όσο και στους αθλητές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιουργούν οι συνθήκες. Τέλος από την στιγμή που το κράτος έχει παρουσιάσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί για την συνέχιση των πρωταθλημάτων θα πρέπει σε συνεργασία με την ΕΟΚ, τις ομάδες αλλά και τους αθλητές να βρεθεί μια κοινή λύση για να συνεχίσουν ομαλά όλα τα πρωταθλήματα καθώς η διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς να βρεθεί κάποια λύση δεν θα αποφέρει κάτι ουσιαστικό».


Άκης Κατηρτζίδης (Πολύγυρος)

-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Έπρεπε να γίνει η διακοπή του πρωταθλήματος, διότι τα κρούσματα αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και νομίζω πως σημαντικότερο όλων είναι η υγεία του κάθε αθλητή. Όπως στην προηγούμενη καραντίνα, έτσι και τώρα τους μήνες στους οποίους δεν είμαστε ενεργοί δεν υπάρχει πληρωμή αλλά ακόμη δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο. Επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης και οι σύλλογοι μετά από αυτό το λοκ νταουν θα δυσκολεύτουν ακόμη περισσότερο στην εξόφληση των πληρωμών, ωστόσο καλό θα ήταν να κάνουμε υπομονή. Τέλος, η κατάλληλη λύση είναι να γίνουν κάποιες ατομικές προπονήσεις των αθλητών αφού μειωθούν τα κρούσματα και τον Φλεβάρη να γίνει προετοιμασία ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ομαλά χωρίς τραυματισμούς αλλά και για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά».


Σάββας Πεχλιβανίδης (Ερμής Λαγκαδά)


-Αρχικά συμφωνείς με τη διακοπή; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Συμφωνώ με την διακοπή από την άποψη ότι η πανδημία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εάν συνέχιζαν τα εθνικά πρωταθλήματα θα υπήρχε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι κατά την περίοδο όπου δεν θα πραγματοποιούνται αγώνες δυστυχώς δεν θα γίνονται και πληρωμές. Ο αθλητής θεωρώ ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει την παύση των πληρωμών, μονάχα να δουλέψει σκληρά γιατί είναι μια ευκαιρία να βελτιώσει στοιχεία του παιχνιδιού του. Η καταλληλότερη λύση θα ήταν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα σε μορφή φούσκας όπως στο ΝΒΑ όμως γνωρίζουμε όλοι ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, επομένως το καλύτερο θα ήταν να είναι ανοιχτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις και κάθε παίκτης να δουλεύει ατομικά με τους προπονητές της ομάδος τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα κατά του covid».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο