Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών ΠρωταθλημάτωνΜπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας με τον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής πέρασε από ένα πολύ ταραχώδες καλοκαίρι, καθώς στα μέσα Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση με την Λάρισα, ωστόσο μέχρι πριν κάποιο διάστημα ήταν αμφίβολη ακόμα κι η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Βέβαια οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο θα συμμετάσχουν κανονικά, αλλά προχώρησαν σε ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης, καθώς θέλουν να έχουν την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα.

Πλήρης ονομασία: Γ.Σ Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Έτος ίδρυσης: 1908 (το τμήμα μπάσκετ ιδρύθηκε το 1921, ενώ φέτος το καλοκαίρι έγινε η συγχώνευση με την Λάρισα)
Χρώματα: Μπλε – άσπρο
Έδρα: “Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο”(2500 θέσεις)
Ο Ηρακλής στο διαδίκτυο: Iraklis BC / Ηρακλής Θεσσαλονίκης Καλαθοσφαίριση (facebook), iraklis-bc.gr (website), iraklisbcofficial (Instagram)

Tι έχει κάνει στην Α2: O Hρακλής ετοιμάζεται για την 11η συμμετοχή του στην Α2, με το συνολικό του ρεκόρ στην κατηγορία μέχρι στιγμής  να φτάνει το 182-117. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική μέσω της Α2, ενώ έχει καταφέρει να προβιβαστεί στην Α1 δύο φορές (2009-10, 2018-19).

Τι έκανε την σεζόν 2021-22: Ο Ηρακλής σε μία πολύ δύσκολη σεζόν γι’ αυτόν και το μέγεθος του τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος της Μπάσκετ Λιγκ με ρεκόρ 6-18, με συνέπεια να επιστρέψει έπειτα από τρία χρόνια και κάποιους μήνες στην Α2

Προπονητής: Γιάννης Ντάγιος (πρώτη χρονιά)

Ήρθαν (9):Μιχάλης Λιάπης (Χαρίλαος Τρικούπης), Φώτης Γεωργάκης (Τρίτων), Γιάννης Τσορμπατζόγλου (Δάφνη Δαφνίου), Τyre Gathright (Sandborg), Νίκος Παπαρέγκας (Κόροιβος Αμαλιάδας), Κevion Taylor (Λαύριο), Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος (Δόξα Λευκάδας), Βασίλης Μακρής (Μύκονος), Νώντας Παπαντωνίου (Λάρισα)

Έμειναν (1): Δημήτρης Χαριτόπουλος

Έφυγαν (13): Jamar Abrams (Riga, Λετονία), Brandon Garret (Le Portel, Γαλλία), Mike Henry (Scafati Basket, A2 Iταλίας), Δημήτρης Σταμάτης (Μύκονος), Κώστας Παπαδάκης (ΑΕΚ), Γιώργος Πετανίδης (Ιωνικός Νίκαιας), Παναγιώγης Αργυρούλης, Μarek Dolezaj (Hubner, Ουγγαρία), Φώτης Γεωργαλάς (Μεγαρίδα), Γιώργος Φίλιος (Άρης), Ηλίας Λάτος, Γιάννης Κομνιανίδης  (ΧΑΝΘ), Νίκος Δήμαλης (Φίλιππος Βέροιας)

To ρόστερ:

  1. Νίκος Παπαρέγκας…28χρ., 2μ
  2. Μιχάλης Λιάπης…27χρ., 1,92,
  3. Φώτης Γεωργάκης…21χρ., 1,91μ
  4. Γιάννης Τσορμπατζόγλου…22χρ.,1,89μ
  5. Βασίλης Μακρής…30χρ.,2,01μ
  6. Δημήτρης Χαριτόπουλος…39χρ.,2,08μ
  7. Νώντας Παπαντωνίου…32χρ., 1,90μ
  8. Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος…37χρ.,1,85μ
  9. Κevion Taylor…23χρ., 1,98μ
  10. Tyre Gathright…26χρ., 1,93μ

Η εκτίμηση του Basketblog: Ο Ηρακλής παρά το γεγονός ότι άργησε να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του, έχει καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό του πολύ ποιοτικούς παίκτες. Το ερωτηματικό για το σύνολο του Ντάγιου είναι η έλλειψη προετοιμασίας, ωστόσο προϊόντος του χρόνου η ομάδα θα δέσει κι έτσι θα ρολάρει καλύτερα στο παρκέ. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να κρατούν χαμηλά την μπάλα και να  έχουν θέσει ως αρχικό στόχο την παραμονή, ωστόσο έχουν τα φόντα να μπουν στην οκτάδα και να διεκδικήσουν την επάνοδο τους στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Πιθανές θέσεις: 2-6

Δείτε επίσης τα αφιερώματα των  ΑγρινίουΑίαντα ΕυόσμουΑμύνταΕλευθερούπολης και Ερμή ΣχηματαρίουΚαβάλαςΚοροίβουΑμαρουσίουΜεγαρίδαςΠανερυθραϊκού, ΠαπάγουΤρίτωνα, ΦΕΑ , Χαρίλαου Τρικούπη