Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών ΠρωταθλημάτωνΜπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας με την ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ.

Η ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα θα βασιστεί αρκετά στο περυσινό ρόστερ, την ώρα που προχώρησε και στις μεταγραφές ορισμένων νεαρών παικτών από άλλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πλήρης ονομασία: Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας
Έτος ίδρυσης: 1989 (ιδρύθηκε ως “Φιλαθλητική Ένωση ’96”, μέχρι που ενώθηκε το 2003 με τον Άτταλο και μετονομάστηκε αρχικά σε “Φιλαθλητική Ένωση Άτταλος” και εν τέλει σε Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας το 2007)
Χρώματα: Μπλε – άσπρο-κόκκινο
Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Φιλαδέλφειας “Απόστολος Κόντος”
 Η ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ στο διαδίκτυο: Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Facebook), feabcnfnx (Instagram)

Τι έχει κάνει στην Α2: Θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο εν λόγω πρωτάθλημα

Τι έκανε την σεζόν 2021-22: Τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου της Β’ Εθνικής με ρεκόρ 19-5. Στα μπαράζ κατάταξης του νότου υπερκέρασε το εμπόδιο του ΑΟ Αιγάλεω, ενώ στην συνέχεια ηττήθηκε από την Γέφυρα. Η αθηναϊκή ομάδα ανέβηκε στην Α2, καθώς ο ΓΣ Ηρακλής δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, ενώ η Γέφυρα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ. Έτσι η ΦΕΑ ήταν η επόμενη επιλαχούσα και δεν έχασε την ευκαιρία να προβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία.

Προπονητής: Αλέξης Καρατζάς (παρέμεινε για έκτη χρονιά)

Ήρθαν (5): Μανώλης Βαφειάδης (Πολύγυρος), Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός), Γιώργος Σγούρος (Μαρούσι), Βασίλης Ματσίρας (Πανερυθραϊκός), Δημήτρης Δεϊμέζης (Λαύριο)

Έμειναν (8): Λευτέρης Καραλευθέρης,  Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, Άλεξ Στεργιάκης, Βασίλης Καραχάλιος, Θανάσης Κοντός, Χάρης Λίτσος,  Γιάννης Ζήρος, Δημήτρης Καραμίντζος

Έφυγαν (4): Βασίλης Αφαλίδης, Γιάννης Γιαννόπουλος, Αλεξανδρος Μπίγγος (Πικέρμι), Γιώργος Δικαιόπουλος

Το ρόστερ:

1.Δημήτρης Δεϊμέζης…18χρ., 2μ

2.Μανώλης Βαφειάδης…19χρ., 1,95μ

3. Σπύρος Παπανικολάου…21χρ., 1,93μ

4. Βασίλης Ματσίρας… 18χρ., 1,95μ

5. Γιώργος Σγούρος… 18χρ., 1,90μ

6. Λευτέρης Καραλευθέρης…23χρ., 1,74μ

7. Νίκος Γεωργοπαπαδάκος…36xρ., 1,90μ

8. Άλεξ Στεργιάκης…25χρ., 1,90μ

9.Χάρης Λίτσος…34χρ., 2,01μ

10. Θανάσης Κοντός…24χρ., 2,03μ

11.Γιάννης Ζήρος…26χρ., 1,96μ

12. Βασίλης Καραχάλιος…26χρ., 2μ

13. Δημήτρης Καραμίντζος…19χρ., 1,82μ

Η εκτίμηση του Basketblog: Η ΦΕΑ κατάφερε να ζήσει το όνειρό της με την άνοδο στην Α2, επομένως και μόνο η συμμετοχή της στην εν λόγω κατηγορία είναι μία μεγάλη επιτυχία. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή, ωστόσο η αποστολή του συνόλου του Καρατζά δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όπως και να έχει οι νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, την στιγμή που θα βασιστούν σε μεγάλο βαθμό στην έδρα τους.

Πιθανές Θέσεις: 12-16

Δείτε επίσης τα αφιερώματα των  ΑγρινίουΑίαντα ΕυόσμουΑμύνταΕλευθερούπολης και Ερμή ΣχηματαρίουΚαβάλαςΚοροίβουΑμαρουσίουΜεγαρίδαςΠανερυθραϊκού, Παπάγου, Τρίτωνα