Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών ΠρωταθλημάτωνΜπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας με το Ψυχικό.

Το Ψυχικό μπορεί να κέρδισε την άνοδο στην Α1 την περασμένη σεζόν μέσω της διαδικασίας των play -off, ωστόσο θα παραμείνει για ακόμη μία χρονιά στην Α2. Όπως και να έχει η ομάδα των Βορείων Προαστίων διαθέτει και φέτος ένα πολύ ισχυρό σύνολο, που μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει.

Πλήρης ονομασία: Αθλητική Ένωση Ψυχικού
Έτος ίδρυσης: 1985
Χρώματα: Μπλε – κίτρινο
Έδρα: Κ.Γ. Ψυχικού (300 θέσεις)
Το Ψυχικό στο διαδίκτυο: @psichikobc (Facebook), @PsychikoBC (Twitter), aeps.gr (website)

Τι έχει κάνει στην Α2: Το Ψυχικό ετοιμάζεται για την 10 συμμετοχή του στην Α2, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να κάνει την εμφάνισή της στην κατηγορία το 2013-14 κι έκτοτε να παραμένει σταθερή σε αυτήν την Λίγκα. Το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα έχει θετικό ρεκόρ σε όλη αυτήν την παρουσία στην κατηγορία (133-105), ενώ η κορυφαία του σεζόν ήταν η περυσινή όταν κι εξασφάλισε την άνοδό του στην Α1 μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει το παρών στην μεγάλη κατηγορία.

Τι έκανε την σεζόν 2021-22: Τερμάτισε στην δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με ρεκόρ 21-7. Έτσι έλαβε μέρος στα πλέι οφ, όταν και με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο των Ελευθερούπολη και Τρίτωνα με 3-2, με συνέπεια να διατηρήσει τα κεκτημένα της Regular Season.

Προπονητής: Γιώργος Ρεμεντέλας (συνεχίζει για 20η χρονιά)

Ήρθαν (5): Νικ Παύλος, Θανάσης Αμβράζης (Ίκαροι Τρικάλων),  Μιχαήλ -Άγγελος Αρφαράς (Ολυμπιακός), Ronaldo Segu (Buffalo, NCAA), Διογένης Γοργόνης (Eλευθερόυπολη)

Έμειναν (6):  Νίκος Παπανικολάου, Γιώργος Κουκάς, Γιάννης Αθανασούλας, Χάρης Αναγνωστόπουλος, Αλέξανδρος Γιαννόπουλος, Φώτης Μαλέλης

Έφυγαν (7):  Μιχάλης Πολυτάρχου (Τριτωνας), Χρήστος Ιορδάνου (Κολοσσός Ρόδου), Κώστας Κουφόπουλος (Τρίτωνας), Χρήστος Μαρίνος, Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πανερυθραϊκός), Jason Ricketts (Skallagrimur, Ισλανδία), Θοδωρής Γεωργόπουλος

Το ρόστερ:

  1. Νικ Παύλος…31χρ., 2,01μ
  2. Ronaldo Segu…23χρ., 1,83μ
  3. Διογένης Γοργόνης…24χρ., 1,95μ
  4. Μιχαήλ -Άγγελος Αρφαράς…18χρ., 1,98μ
  5. Θανάσης Αμβράζης…22χρ., 1,96μ
  6.  Γιώργος Κουκάς… 37χρ., 1.80μ
  7. Αλέξανδρος Γιαννόπουλος… 19χρ., 1.93μ
  8. Νίκος Παπανικολάου… 37χρ., 2.07μ
  9. Φώτης Μαλέλης… 25χρ., 2.08μ
  10. Γιάννης Αθανασούλας… 34χρ., 2.02μ
  11. Χάρης Αναγνωστόπουλος… 21χρ., 1.87μ

Η εκτίμηση του Basketblog: Το Ψυχικό κράτησε αρκετούς παίκτες από την περυσινή εξαιρετική του σεζόν, την στιγμή που προχώρησε σε πολύ δυνατές προσθήκες. Παράλληλα διαθέτει στον πάγκο του έναν ικανό κι έμπειρο προπονητή, επομένως δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν πραγματοποιήσει μία πορεία ανάλογη της περυσινής.

Πιθανές θέσεις: 1-5

Δείτε επίσης τα αφιερώματα των  ΑγρινίουΑίαντα ΕυόσμουΑμύνταΕλευθερούπολης και Ερμή ΣχηματαρίουΚαβάλαςΚοροίβουΑμαρουσίουΜεγαρίδαςΠανερυθραϊκού, ΠαπάγουΤρίτωνα, ΦΕΑ , Χαρίλαου Τρικούπη, Ηρακλή