Ερχεται μια περίεργη και με άγνωστη εξέλιξη Ευρωλίγκα!

Σχολιάζει τα δεδομένα ο Σωτήρης Γεωργίου
Ερχεται μια περίεργη και με άγνωστη εξέλιξη Ευρωλίγκα!

Μετράμε αντίστροφα λοιπόν για το τζάμπολ της Ευρωλίγκα και για την επιστροφή στην δράση μετά από 7 σχεδόν μήνες. Και με τα ερωτήματα πολλά μόλις κατακάθεται ο ενθουσιασμός της επιστροφής.

Κακά τα ψέματα η χασούρα για όλους είναι μεγάλη αν δεν έχουμε διοργάνωση και κακά τα ψέματα είναι και χασούρα της κοινωνίας να διακόπτει βασικούς άξονες της λειτουργίας της καθώς ο αθλητισμός είναι ένας τεράστιος οργανισμός που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην παγκόσμια οικονομία, ενώ αποτελεί και μια ψυχολογική διέξοδο για μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας.

Συνεπώς ορθώς διεκόπη μέσα στο χάος τον Μάρτη η διοργάνωση και ορθώς ξεκινά πάλι η νέα καθώς πέρσι δεν αναδείχθηκε νικητης.

Το ερώτημα είναι τι Ευρωλίγκα θα έχουμε; Ασφαλώς θα έχουμε μια περίεργη Ευρωλίγκα αλλά σημασία είπαμε έχει ότι θα έχουμε.
Από εκεί και πέρα αλλάζουν όλες οι ισορροπίες. Καθώς μπορεί οι μεγάλες ομάδες να μην είχαν θέμα με τα οικονομικά τους, ακόμα τουλάχιστον, αλλά χωρίς θεατές ουσιαστικά για τουλάχιστον φαντάζομαι ένα γύρο, αλλοιώνονται γενικά κάποια χαρακτηριστικά.

Και εδώ θύματα βασικά είναι οι Ελληνικές ομάδες που πάντα ποντάριζαν στην έδρα τους και ειδικά ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια. Ακόμα όμως θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν ομάδες που θα ξενιτευθούν όπως πχ πέρσι είχε ακουστεί με την Μακάμπι καθώς μπορεί κάποιες χώρες να πάνε σε λοκ ντάουν.

Εδώ θα έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε πόσο θα επηρρεαστουν με τα ταξίδια ομαδες που δεν έχουν τσάρτερ. Κανονικά όλες οι ομάδες και για ασφάλεια θα έπρεπε να έχουν διαθέσει ένα ποσό για να μετακινούνται με τσάρτερ, ώστε να αποφεύγουν και τα αεροδρόμια και την ταλαιπωρία και να είναι ευκολότεροι οι έλεγχοι ακόμα και σε χώρες με αυστηρά πρωτόκολλα.

Τι θα κανουν επίσης οι χώρες και τα κράτη ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας; Ασφαλώς ευχή να είναι να πάνε όλα καλά με εμβόλιο κτλ και σταδιακά να επανέλθουμε σε μερική και μετά πλήρη κανονικότητα.
Τέλος κάτι σημαντικό.

Βλέπουμε ότι παρά τα μέτρα και εντός των ομάδων, κάποιες έχουν κρούσματα. Θεωρώ βέβαιο ότι θα έχουμε αρκετές ομάδες που θα έχουν μικρές ή μεγάλες απώλειες λόγω του ιού με την αναπόφευκτη καραντίνα. Φανταστείτε μια καλή ομάδα να πάιξει 3-4 ματς χωρίς 2-3 βασικούς.Αλλάζουν όλα.

Το είδατε και στο ποδόσφαιρο με την πανίσχυρη Παρί και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ που είχε εκτός Νειμάρ και άλλους βασικούς λόγω ιού και ξεκίνησε με ήττες τις εγχώριες υποχρεώσεις της.

Συνεπώς οι ομάδες με περισσότερο χρήματα και άρα μπατζετ και βάθος ευνοούνται εδώ. Οπως και να έχει να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά. Το ευχάριστο είναι ότι έτσι ή αλλιώς θα έχουμε δράση και με το καλό να πάμε σε πλήρη κανονικότητα.Μέχρι τότε πάντως θα έχουμε μια περιεργη και απρόβλεπτη διοργάνωση

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο