ΕΣΑΚΕ: Αναβλήθηκε η πρεμιέρα (17-18/10) της Basket League!

Στο σημερινό έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ οι ομάδες ψήφισαν ομόφωνα την αναβολή της πρεμιέρας (17-18/10) της Basket League για 1 εβδομάδα, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα θέματα της απόφασης της ΕΕΑ για αποβολή του Ιωνικού από το πρωτάθλημα και του φακέλου του Χαρίλαου Τρικούπη
ΕΣΑΚΕ: Αναβλήθηκε η πρεμιέρα (17-18/10) της Basket League!

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα (17-18/10) της Basket League για 1 εβδομάδα! Στο σημερινό έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ οι ομάδες ψήφισαν ομόφωνα την αναβολή της πρεμιέρας (17-18/10) της Basket League για 1 εβδομάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα θέματα της απόφασης της ΕΕΑ για αποβολή του Ιωνικού από το πρωτάθλημα και του φακέλου του Χαρίλαου Τρικούπη.

Τελικά αυτό το τζάμπολ μοιάζει… καταραμένο, καθώς δεν λέει με τίποτα να γίνει. Αρχικά η πρεμιέρα αναβλήθηκε λόγω της αποχώρησης του Πανιωνίου από το πρωτάθλημα. Έγινε νέα κλήρωση η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 17-18/10, αλλά κι αυτή η ημερομηνία κάηκε μετά την φωτιά που άναψε στο πρωτάθλημα η ΕΕΑ.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα στον Ιωνικό και ουσιαστικά τον «απέβαλε» από το πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός καταθέτει αύριο αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Μέχρι να φανεί όμως, το τι θα γίνει κι αν η ΕΕΑ θα κάνει επανεξέταση της υπόθεσης, ο Ιωνικός θα είναι «εκτός» του νέου πρωταθλήματος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο φάκελος του Χαρίλαου Τρικούπη δεν έχει εγκριθεί ακόμα και κάποια σενάρια λένε ότι το θέμα έχει μπλέξιμο.

Όλα αυτά προκαλούν πραγματικό σεισμό στην Basket League, καθώς αλλάζουν τα δεδομένα στο κομμάτι της συμφωνίας με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

Η συμφωνία ήταν για πρωτάθλημα 12 ομάδων, άρα προβολή 6 αγώνων ανά αγωνιστική. Αν οι ομάδες γίνουν τελικά 11, τότε αυτό δημιουργεί νέο δεδομένο.

Και φυσικά αν οι ομάδες είναι 11, άρα οι αγώνες που θα μεταδίδονται ανά αγωνιστική θα είναι 5, τότε αυτό αλλάζει τη οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας της Λίγκας με την ΕΡΤ.

Αν δεν περάσει ο Ιωνικός από την ΕΕΑ και γίνει το ίδιο και με τον Χαρίλαο Τρικούπη, τότε οι ομάδες θα γίνουν 10. Ακόμα χειρότερα δηλαδή.

Ο ΕΣΑΚΕ έτσι έκανε σήμερα το έκτακτο ΔΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης) για να βρεθεί λύση. Εκεί αποφασίστηκε να αναβληθεί η πρεμιέρα για μια εβδομάδα.

Η Λίγκα ευελπιστεί (και αυτό δείχνουν και οι επαφές με την ΕΕΑ) ότι η Επιτροπή θα θέσει επί τάπητος άμεσα τα θέματα Ιωνικού και Χαρίλαου Τρικούπη, θα έχει βγάλει αποφάσεις μέσα στις επόμενες μέρες, οπότε ο ΕΣΑΚΕ θα ξέρει την εβδομάδα που έρχεται με πόσες ομάδες θα γίνει το τζάμπολ.

Αν πάντως, μείνει το πρωτάθλημα με 10 ομάδες, τότε θα ξαναγίνει νέα κλήρωση (η \τρίτη κατά σειρά φέτος).

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο