Κρούσμα κορονοϊού στον Μίλωνα: Άμεση αντίδραση και υπεύθυνη διαχείριση του συλλόγου (pics)

Με ψυχραιμία σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπευθυνότητα, το σωματείο του Μίλωνα μετά την εύρεση κρούσματος κορονοϊού στην ανδρική ομάδα αντέδρασε σωστά με προσεκτικές κινήσεις.
Κρούσμα κορονοϊού στον Μίλωνα: Άμεση αντίδραση και υπεύθυνη διαχείριση του συλλόγου (pics)

Μετά από την εύρεση κρούσματος κορονοϊού στην ανδρική του ομάδα, ο σύλλογος του Μίλωνα αντέδρασε τόσο με αμεσότητα, όσο και με ψυχραιμία στις κινήσεις του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος από τη Νέα Σμύρνη μετά από τη γνωστοποίηση του κρούσματος χθες (22/09) ενημέρωσε όλα του τα τμήματα, όλο το προσωπικό και όλοι οι συντελεστές της ομάδας βρίσκονται στο σπίτι τους. 

Η κατάσταση του αθλητή που βρέθηκε θετικός στον ιό παρακολουθείται στενά και τα συμπτώματά του είναι ήπια. Άμεσα λοιπόν διεκόπη κάθε αθλητική δραστηριότητα του τμήματος, όπως και επίσης άμεσα υπήρξε και επίσημη ενημέρωση στους αρμόδιους φορείς του ΕΟΔΥ

Ο Μίλωνας ενημέρωσε άμεσα και όλα τα σωματεία με τα οποία έχει βρεθεί αντίπαλος τις τελευταίες ημέρες, όπως επίσης και την ένωση της ΕΣΚΑΝΑ. Έγινε επίσης διεξοδική απολύμανση του κλειστού γυμναστηρίου από εξειδικευμένο συνεργείο και την Παρασκευή (25/09) έχει προγραμματισθεί νέο τεστ κορονοϊού, καθώς στην αρχή της προετοιμασίας της ομάδας όλοι οι παίκτες είχαν υποβληθεί σε τεστ και όλα είχαν βγει αρνητικά. 

Το σωματείο φαίνεται πως θέλει να προστατέψει την υγεία και την ασφάλεια όλων και για αυτό το λόγο προέβη άμεσα σε προσεκτικές κινήσεις. 

Δείτε την ανακοίνωση του Μίλωνα:

"Έπειτα από μια σειρά φιλικών αγώνων της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ και με έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στοιχείο που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον Μίλωνα, ο Σύλλογος ενημερώνει πως μέλος της ομάδας βρέθηκε  θετικός σε COVID-19 τεστ.

Από την πρώτη στιγμή, ο σύλλογος ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ. 
 
Συγκεκριμένα: 
 
– Έπειτα από τη γνωστοποίηση του θετικού κρούσματος COVID-19 (Tρίτη 22/9), υπήρξε ενημέρωση σε όλο το τμήμα, το προσωπικό και τους συντελεστές της ανδρικής ομάδας με σύσταση για κατ οίκον παραμονή. Φυσικά ο σύλλογος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το μέλος που βρέθηκε θετικός σε COVID-19, με την κατάσταση του ίδιου να παρακολουθείται στενά και τα συμπτώματα να είναι αρκετά ήπια. 
 
-Διακόπτη κάθε αθλητική δραστηριότητα του τμήματος. 
 
-Υπήρξε επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων φορέων (ΕΟΔΥ). 
 
– Άμεση ενημέρωση έγινε και στους συλλόγους με τους οποίους η ομάδα είχε φιλικούς αγώνες, καθώς και στην οικεία Ένωση (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.). 
 
– Για προληπτικούς λόγους, την Τρίτη 22/9 έγινε διεξοδική απολύμανση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων του κλειστού γηπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο. 
 
– Έχει προγραμματισθεί τεστ COVID-19 για την Παρασκευή 25.09 έπειτα από υπόδειξη του αρμόδιου ιατρού. Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της προετοιμασίας (21.08)  ο σύλλογος είχε υποβάλλει όλα τα μέλη του τμήματος σε τεστ COVID-19 και δίχως αυτό να είναι υποχρεωτικό για ερασιτεχνικό σωματείο. Φυσικά όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. 
 
Σε κάθε περίπτωση ο ΑΟΝΣ Μίλων, αντιλαμβανόμενος το ρόλο του ως ενεργού και υπεύθυνου οργανισμού της κοινωνίας για σχεδόν 100 χρόνια, λειτουργεί καθημερινά εφαρμόζοντας αυστηρά όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει προμηθευτεί σχετικό εξειδικευμένο εξοπλισμό καθιερώνοντας καθημερινές πρακτικές, μεταξύ των οποίων και η ενδεικτική θερομομέτρηση, για την προάσπιση της υγείας των αθλητών και επισκεπτών. 
 
Είναι αξιοσημείωτο πως οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Συλλόγου καθώς και η νοσηλεύτρια, δείχνουν έντονο αίσθημα ευθύνης σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία ακολουθώντας πιστά τις εν λόγω οδηγίες και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Προτεραιότητά μας η υγεία και η ασφάλεια όλων. 
 
Φυσικά όλα τα υπόλοιπα τμήματα ακολουθούν κανονικά το προκαθορισμένο πρόγραμμα προπονήσεων, τηρώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ η διοίκηση του Μίλωνα βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τους υπεύθυνους όλων των τμημάτων για την τήρηση των κανόνων. 
 
ΤΟ ΔΣ του ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ" Δείτε τη δημοσίευση του συλλόγου:
 

Δημοσιεύτηκε από ΑΟΝΣ "Ο Μίλων" στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο