Να μη μείνουν μόνο «πρωταθλητές Εφήβων». Αυτό είναι το στοίχημα

Ο Νίκος Μπουρλάκης συγχαίρει το Περιστέρι για τη μεγάλη επιτυχία και υπογραμμίζει την ανάγκη (όχι μόνο για τους νικητές) να υπάρξει συνέχεια γι’ αυτά τα παιδιά. Όχι αναγκαστικά στην Basket League
Να μη μείνουν μόνο «πρωταθλητές Εφήβων». Αυτό είναι το στοίχημα

Αρχικά, οφείλουμε να συγχαρούμε το Περιστέρι, ως Οργανισμό συνολικά, για την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος Εφήβων. Όπως επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στις ομάδες της τελικής φάσης αλλά και σε όσες καλλιεργούν το άθλημα σε βάθος. Διότι αποτελούν το θεμέλιο στο οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ.

Απ’ εκεί και πέρα, εκείνο το οποίο έχει σημασία απ’ εδώ και στο εξής είναι η συνέχεια. Και το έργο των ανθρώπων του Περιστερίου ή όλων των ομάδων (για να μην το επικεντρώνουμε αποκλειστικά στους νικητές) είναι δύσκολο αλλά και σημαντικό. Η συνέχεια… Να δώσουν στα παιδιά να καταλάβουν ότι το μπάσκετ τώρα αρχίζει. Δεν σταματά με ένα πρωτάθλημα Εφήβων, με μια συμμετοχή στην τελική φάση ή με έναν τίτλο MVP.

Υπάρχουν παιδιά τα οποία θα φτάσουν ψηλότερα από τα άλλα. Είναι ο κανόνας της ζωής και το βλέπουμε και σε άλλους τομείς εκτός του μπάσκετ ή του αθλητισμού. Όπως ακριβώς λέμε ότι «θα πρέπει να γίνεις χρήσιμος στην κοινωνία» κάτι αντίστοιχο λέμε και στη δική μας περίπτωση: «Να γίνεις χρήσιμος στο μπάσκετ».

Δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα παίξουν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ στην Basket League. O βασικός τους στόχος κι αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι πρέπει να παίξουν. Στη μεγάλη κατηγορία δε θα βρεθούν όλοι. Μπορούν όμως να βρουν μια ομάδα, που θα ψάξουν καλά τον τρόπο που δουλεύει και το περιβάλλον, ώστε να αγωνιστούν.

Θα ιεραρχήσουν τις υποχρεώσεις τους. Μπορεί π.χ κάποιοι να τοποθετήσουν σε προτεραιότητα τις σπουδές αλλά να έχουν ακόμα το μπάσκετ μέσα τους. Πάντα θα υπάρχει μια ομάδα για εκείνους.

Το μπάσκετ είναι όμορφο όταν βρίσκεται μέσα στη ψυχή μας, στο μυαλό μας και όχι στη… φαντασία μας. Διότι απ’ εκεί αρχίζει το κίνητρο ώστε να δουλέψει κάποιος σκληρά αλλά και να χτιστεί μια καλή νοοτροπία και ένα υγιές και όχι τοξικό περιβάλλον.

Το μπάσκετ είναι το ίδιο όμορφο όταν το απολαμβάνεις κι όχι όταν… πιέζεσαι γι αυτά που πιθανότατα να μην έχεις την προοπτική να ζήσεις. Μπορείς να παίξεις όμως στην Α2, στην Β, στην Γ Εθνική ή στο τοπικό. Δεν έχει σημασία τι έκανες ως έφηβος αλλά τι θα κάνεις ως άντρας… Διότι τώρα αρχίζεις.

Ας κρατήσουν το μπάσκετ στη ψυχή τους αυτά τα παιδιά, ας διατηρήσουν τις στιγμές, τις φιλίες, τις αξίες της συνεργασίας και της σκληρής δουλειάς αλλά και το κίνητρο για να είναι το «αύριο» πολύ πιο ενδιαφέρον από το «σήμερα» ή το «χθες».

Τα παιδιά αυτά, πρωταθλητές, δευτεραθλητές, τριταθλητές, δεν έχει σημασία, πρέπει να μείνουν στο μπάσκετ. Κι ας μην είναι στην Basket League. 

Με σωστές αρχές και με μεράκι για δουλειά.
Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα για ΟΛΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο