Χριστοδουλόπουλος: Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να κατέβει στο Κύπελλο

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (23/9), τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Πανιώνιο τη νέα σεζόν, αλλά και ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο "ιστορικός" δεν πρόκειται να κατέβει στο Κύπελλο.
Χριστοδουλόπουλος: Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να κατέβει στο Κύπελλο

Η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) στο στάδιο της Νέας Σμύρνης δεν έκρυβε κάποια ευχάριστη έκπληξη για τον Πανιώνιο. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ επανέλαβε ότι αδυναμεί να βρει νέο επενδυτή, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τη νέα σεζόν στον "ιστορικό" και τόνισε ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση, ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να κατέβει στον αγώνα Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο (26/9) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε τι είπε ο μεγηαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος:

Για τους επενδυτές και τις μετοχές:

«Λένε ότι ο Χριστοδουλόπουλος δεν δίνει την ομάδα σε επενδυτές κλπ. Επίσημα, πρέπει μάθετε από μένα τι γίνεται. Πράγματα που έχω πει σε ανθρώπους του Πανιωνίου. Τους τελευταίους 5-6 μήνες δηλώνω παντού ότι δεν ενδιαφέρομαι να τρέξω την ομάδα και είναι προς πώληση. Δεν έχω αφήσει υπόνοια ότι ίσως τρέξω την ομάδα, δεν το έχω πει πουθενά αυτό. Στον Ερασιτέχνη στις αρχές Μαΐου, όταν υπήρξε ενδιαφέρον από επενδυτή, είχα πει ότι Χριστοδουλόπουλος τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει. Έχουν υπάρξει πολλές συζητήζεις με ενδιαφερόμενους για την ΚΑΕ».

Για τα χρέη της ΚΑΕ και αυτά που έχουν διαγραφεί:

«Τα χρέη σε μετρητά που σβήνουν την ΚΑΕ είναι 125 χιλ. ευρώ. Είναι το χαμηλότερο ποσό χρέους που υπάρχει σε μία ΚΑΕ αυτή τη στιγμή. Το λέω επειδή λένε πολλοί ότι είναι πολλά τα χρέη και γι αυτό το λόγο δεν βρίσκεται κάποιος. Έχουμε εξοφλήσει χρέη Β' Εθνικής στον Τσουράκη 12 χιλ ευρώ, με τον Ερασιτέχνη να μας τα δίνει σε βάθος χρόνου. Ακόμα βέβαια μας έχει δώσει μονο ένα ποσό στην αρχή. Είναι 52 χιλ. ευρώ χρέη από την Α2 που έσκασε μέσα στο καλοκαίρι. Είναι 33 χιλ. ευρώ ban από το 2014-15 για χρέη σε ατζέντη και παίκτες. Επίσης, φέτος λόγω της πανδημίας είχαμε ένα μείον 60-70 χιλιάδες ευρώ από τους χορηγούς. 160-170 χιλιάδες ευρώ είναι όλα μαζί τα χρέη είναι από περασμένες χρονιές και από όσα έγιναν με τον κορονοϊό. Ο Ερασιτέχνης έχει συμφωνητικό με τον κ. Βαρουξάκη για τα χρέη της Α2. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια κατά του κ. Βαρουξάκη. Όλα τα δικαστήρια έχουν γίνει χωρίς τον Ερασιτέχνη. Η εγγυητική της ΚΑΕ έχει πέσει από 1/7. 

Για τις τελευταίες συζητήσεις που έγιναν και το ματς του Κυπέλλου:

«Η πρόθεση μου είναι να δοθεί η ομάδα σε Πανιώνιους και γι' αυτό το λόγο ζητάω τα λιγότερα χρήματα από ανθρώπους του Πανιωνίου. Σας επιβεβαιώνω ότι έχει γίνει μία συζήτηση στις 21/9 το βράδυ, όπου έγινε μόνο ανάλυση των χρεών της ΚΑΕ με τον κ. Δικαιουλάκο, ο οποίος μου δήλωσε ότι εκπροσωπεί επενδυτές του εξωτερικού. Αν ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα αναλάβει και ο κ. Μίσσας, αυτό μου επιεβεβαίωσαν. Δεν συζητήθηκε όμως τίποτα παραπάνω, μόνο για τα χρέη της ΚΑΕ. Δεν έχει γίνει έως τώρα καμία επίσημη ούτε ανεπίσημη πρόταση που να απέριψα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Κάποιος άλλος άνθρωπος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρίας μου είπε να κάνουμε μία συνάντηση για την Παρασκευή. Ενημέρωσα ότι υπάρχει αγώνας Κυπέλλου το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ και φυσικά η ομάδα δεν μπορεί να κατέβει υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το λόγο που δεν θέλει να συνεχίσει:

«Ο λόγος που δεν θέλω να ξεκινήσω τη χρονιά μόνο με υποσχέσεις, είναι πως και πέρυσι άνθρωποι του Πανιωνίου μου είπαν για κάποιες χορηγίες, που όμως δεν έγινε κάτι τετοιο. Αν βρεθεί η εγγυητική δεσμεύομαι ότι θα βάλω τα λεφτά για να τρέξει η ομάδα, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Η ομάδα δεν θα ξεκινήσει αν δεν βρεθεί οικονομική στήριξη από Πανιώνιους ή αν δεν πωληθεί η ομάδα. Θα πρέπει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να δώσει άδεια ο Ερασιτέχνης για να παίξει η ομάδα Εφήβων. Αλλιώς με το -2 μπορεί να είναι καταδικαστικό για την ομάδα όλη τη χρονιά. Δεσμεύομαι ότι τα οικονομικά το ταξίδι θα το βάλω εγώ, αρκεί ο Ερασιτέχνης να δώσει την σχετική άδεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Συρίγο για την μεγάλη του προσπάθεια. Είναι ο άνθρωπος που έχει τρέξει πολύ και έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για να βρεθεί λύση. Σοβαρή προσπάθεια έγινε και από τον κ. Κοκκινάκη για να βρεθεί η εγγυητική. Ευχαριστώ και τους Πάνθηρες που δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν την ομάδα τη νέα σεζόν, όπως και να έχει».

Κοκκινάκης: «Ολοι κάνουν πίσω αυτή τη στιγμή»

Πέρα από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, στη συνέντευξη Τύπου το λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, Διονύσης Κοκκινάκης, ο οποίος δήλωσε: «Φέρνει χορηγία 100 χιλ . ευρώ, τα 50 χιλ. στα ταμεία της ΚΑΕ, τα 50 μένουν στον κ. Χριστοδουλόπουλο. Και δύο επιταγές από 25 χιλίαδες σε βάθος χρόνου, σε 4 και 8 μήνες. Όλοι κάνουν πίσω αυτή τη στιγμή, όμως. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από Πανιώνιος δυστυχώς».

Για το θέμα με τους Εφήβους ο Κοκκινάκης είπε ότι: «Μιλήσαμε και μάθαμε ότι βάσει κανονισμού δεν μπορεί να πάει το εφηβικό μόνο. Πρέπει να έχει κάνει οκτώ συμβόλαια παικτών και 4 έφηβους για να παίξει η ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο